Pages

29. marraskuuta 2014

Mustikka-valkosuklaamuffinssit


Suomen itsenäisyyspäivä lähestyy ja sen kunniaksi leivoin mustikka-valkosuklaamuffinsseja, jotka koristelin Suomen värein. Viimeistelin muffinssit sokerimassasta tehdyillä Suomen lipuilla.


Mustikka-valkosuklaamuffinssit:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
¾ dl kermaa
100 g valkosuklaata pienemmiksi pilkottuna
2 dl mustikoita

Kuorrute:
2 dl kermaa
400 g mascarponea
n. ¾-1 dl tomusokeria maun mukaan

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää muna-sokerivaahtoon sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi kerma, pienemmiksi pilkottu valkosuklaa sekä mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa lisätä taikinaan jäisinä, jotta ne eivät värjää taikinaa. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
2. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuutin ajan, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna niiden jäähtyä hetki ennen koristelua.
3. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone sekä tomusokeria maun mukaan. Vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi ja pursota muffinssien päälle. Halutessasi värjää kuorrute elintarvikeväreillä. Viimeistele muffinssit nonparelleilla sekä Suomen lipuilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, taas :)
    Se aiheuttaa nälkää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Adrien! Joo, nämä muffinssit olivat tosi hyviä! :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!