Pages

4. lokakuuta 2015

Mehevät banaanimuffinssit


Tykkään tosi paljon kaikista leivonnaisista, joihin käytetään banaania. Erilaiset leivokset ja kahvikakut ovat myös tosi hyvä keino saada käytettyä tummuneet banaanit pois, kun niitä ei silloin enää tule syötyä. Nämä banaanimuffinssit olivat niin meheviä ja pehmeitä. Ja mikä parasta, taikinan kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään vispilällä käsin! Jos haluat muffinsseille runsaan kuorrutteen, kuten kuvissa, suosittelen valmistamaan kuorrutteen kaksinkertaisena.

Täytyy myöntää, että muffinsseja tulee leivottua aivan liian harvoin, joten kaappiin on kertynyt paljon erilaisia muffinssivuokia. Täytyykin ehkä alkaa leipoa niitä enemmän, että saa vuoat käytettyä pois!

Ohjeesta tulee noin 12 muffinssia.


Taikina:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 keskikokoista banaania muussattuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ dl kermaviiliä
100 g voita sulatettuna

Kuorrute (tee kaksinkertaisena, jos haluat muffinsseille runsaan kuorrutteen):
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
noin 5 dl tomusokeria
2-3 rkl sulatettua voita

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää munien joukkoon kaikki loput taikinan ainekset ja sekoita vispilällä käsin tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Itse laitan vuoat vielä muffinssipellin koloihin paiston ajaksi, jotta ne pysyvät muodossaan. Paista 200-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 15-20 minuutin ajan, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna niiden jäähtyä ennen kuorruttamista.
2. Valmista tuorejuustokuorrute. Notkista tuorejuusto ja lisää tomusokeria pienissä erin. Vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula. Pursota kuorrute tähtityllalla muffinssien päälle. Jos et halua kuorruttaa muffinsseja, voit vaihtoehtoisesti siivilöidä niiden päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Koristele muffinssit haluamasi mukaan esimerkiksi nonparelleilla, suklaarouheella tms.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!