Pages

19. syyskuuta 2014

Omenainen maustekakku


No nytpä innostuin sitten kuivakakkuja leipomaan! Tällä kertaa vuorossa oli omenainen maustekakku. Laitoin kakkutaikinaan myös turkkilaista jogurttia. Jogurtti pitää kahvikakun mehevänä. Tässä jälleen aivan ihana kahvikakun ohje, joka on ihan sairaan hyvää! :) Varmasti tulee tehtyä tätä uudestaan, kunhan olen keittänyt taas uuden satsin omenahilloa. Mielessäni olisi myös tehdä jonain päivänä pätkiskuivakakkua, joka jo valmiiksi kuulostaa niin hyvältä että ihan vesi herahtaa kielelle!

Tulipa muuten yllätys tuossa parisen viikkoa sitten, Kissanpentumme, josta aiemmin blogissa kerroin, kävi eläinlääkärissä ja olimme koko ajan niin varmoja että se on tyttö. Myös monet muut kissan "tutkineet" sanoivat, että se on selvä tyttö. Se hämmästys, kun eläinlääkäri totesikin kissamme olevan poika! Kissamme on kulkenut pinkeissä valjaissa ulkona ja nukkunut pinkissä "prinsessapedissä", mutta nyt se onkin sitten poika. :D No kyllä se edelleen saa pinkissä pedissäkin nukkua, mutta käänsimme Princess-tekstillä varustetun tyynyn toisinpäin ettei tuota tekstiä enää näy...


Omenainen maustekakku:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 dl omenahilloa
2 dl turkkilaista tai maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot ja mausteet) keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita omenahillo jogurtin kanssa sekaisin. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi omena-jogurttiseos ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan, kunnes kahvikakku on kypsä.
2. Koristele jäähtynyt kuivakakku siivilöimällä hennosti sen pinnalle tomusokeria.

4 kommenttia:

  1. Hauska tarina kissastasi :) Näitä sattuu, minullakin oli joskus "tyttökissa" Tekla, joka nimettiin uudelleen totuuden paljastuttua Mikiksi... Ihanan näköistä kakkua ja omppuhilloa löytyy, joten kokeiluun menee.
    t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, tällaista sattuu! :D Meidän kissa sai edelleen pitää saman nimen, Kara. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kahvikakkua! Ihanaa ja niin mehevää jogurtin ansiosta.

      Poista
  2. Ehkä paras kuivakakkuresepti jota olen kokeillut. Tämä kakku ei montaa päivää pöydällä vanhentunut :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!