Pages

13. heinäkuuta 2015

Suklaakakku vadelmamoussella


Tämän kakun sisältä löytyy suklaapohja ja ihana vadelmamousse. Kakun pinnalle levitin suklaakreemiä ja valutin päälle suklaaganachea. Koristeluun käytin suklaarouhetta sekä tuoreita mansikoita. Kakku teki taas niin hyvin kauppansa, ettei sitä kahvipöydässä paljon yli jäänyt!

Harmi kun kuvista ei nyt tullut kovin hyviä. Yritin vain ehtiä kuvat nappaamaan nopeasti kahvipöydästä..


Suklaakakkupohja:
300 g tummaa suklaata sulatettuna
300 g voita sulatettuna
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Kostutus:
sokerivettä

Suklaakreemi:
125 g huoneenlämpöistä voita
140 g tomusokeria
90 g tummaa suklaata

Suklaaganache:
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:
suklaarouhetta/-lastuja
tuoreita mansikoita

1. Valmista suklaakakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä. Sulata suklaa ja voi erikseen mikrossa välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun suklaan ja voin kanssa. Kaada (halkaisijaltaa 24 cm) voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan, kunnes kakkupohja on kypsä.
2. Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin mikrossa niin että saat ne soseutettua sauvasekoittimella. Paseeraa (= painele siivilän läpi) soseutetut vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja vadelmasose keskenään erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka (n. 4 rkl) vettä mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen haarukalla sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
3. Jos omistat reunavuoan (jossa ei ole pohjaa), kakku on helpoin koota siihen. Laita reunavuoka kakun ympärille täyttämisen ajaksi. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja täytä vadelmamoussella. Laita kakku jääkaappiin mielellään yön ajaksi hyytymään.
4. Valmista suklaakreemi. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa tasaiseksi kreemiksi. Jos kreemi on liian jämäkkää levitettäväksi kakun päälle, voit lämmittää sitä muutaman sekunnin ajan mikrossa. Älä lämmitä kuitenkaan liikaa, ettei kreemi sula. Levitä kreemi ohuelti kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
5. Valmista suklaaganache. Rouhi suklaa metallikippoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen (älä keitä!). Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle ja sekoittele seosta varovasti niin, että suklaa sulaa. Tarvittaessa voit lämmittää suklaaganachea vielä liedellä, jos suklaa ei sula kokonaan. Anna suklaaganachen hiukan jäähtyä, jotta se ei ole liian löysää kaadettavaksi kakun päälle. Jäähtyessään ganache jähmettyy.
6. Koristele kakku suklaarouheella/-lastuilla ja tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!