Pages

19. helmikuuta 2013

Vaniljakierrepullat

 
Tuoreen pullan tuoksua ei voi vastustaa! Tässä ihanien vaniljakierrepullien ohje. Nämä ovat todella helppoja ja yksinkertaisia tehdä.


Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl vaniljakreemijauhetta
6 dl vettä

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää sulatettu voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Lisää vielä loput jauhot. Taikina on valmis kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
2. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Valmista vaniljakreemitäyte. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon.
4. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi ja levitä päälle vaniljakreemitäyte. Rullaa levy napakaksi rullaksi ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi paloiksi. Käännä pullat leikkauspuoli ylöspäin pellille ja käännä "häntä" pullan alle niin, ettei kierrepulla lähde aukeamaan kesken paiston. Anna pullien kohota leivinliinan alla ennen paistoa.
5. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!