Pages

10. joulukuuta 2014

Arabialainen maustekakku


Arabialainen maustekakku on mausteita pullollaan. Se sopii erinomaisesti myös joulupöytään. Kokeilin nyt tätä ilman muskottipähkinää, mutta myös tuo toinen versio muskottipähkinällä täytyy kyllä ensi kerralla testata! Kummasta te tykkäätte enemmän?


200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
(1 dl mantelirouhetta)
2 dl kermaa

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
2, Kaada taikina noin 1,8 litran hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan, kunnes kahvikakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyden tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille.

4 kommenttia:

  1. Oii että tämä on varmasti todella hyvää! <3 Itsekin tykkään kovasti Jouluisista maustekakuista! :) Hauskaa Joulua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, arabialainen maustekakku on hyvää! Tosin ensi kerralla haluan testata sitä muskottipähkinän kera ja katsoa, kumpi versio on parempi. Kiitos samoin, hyvää joulua! :)

      Poista
  2. Testattu on ja hyvää oli! :) http://adebisia.blogspot.fi/2015/11/arabialainen-maustekakku.html

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!