Tämä ihana raparperipiirakan ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta, jonka sain keväällä lahjaksi läheisiltäni. Kirja on täynnä herkullisia reseptejä, joita täytyisi päästä testaamaan! Ohjeesta tulee pellillinen raparperipiirakkaa.
Taikina:
400 g (n. 6-6,5 dl) jauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g huoneenlämpöistä voita
125 g (1,5 dl) sokeria
4 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 dl maitoa
Täyte:
n. 1 kg raparperia
50 g (¾ dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria
Murupäällyste:
100 g (1,5 dl) jauhoja
100 g mantelijauhetta
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
Viimeistelyyn:
tomusokeria
1. Valmista raparperipiirakan pohjataikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossaan. Vaahdota voi ja lisää vähitellen joukkoon sokeri, munat ja suola. Sekoita seuraavaksi maito vähitellen joukkoon, kunnes saat tasaista taikinaa. Siivilöi taikinan joukkoon myös kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja tasoita lastalla.
2. Valmista täyte. Poista raparperinvarsista päät ja lehtihangat, kuori tyvet, pese, painele kuivaksi ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi. Sekoita raparperipaloihin sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita murupäällysteen jauhot, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi kaikki ainekset käsin murusiksi.
4. Levitä raparperipalat taikinapohjalle ja ripottele päälle muruset. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Ota uunista, anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.
Raparperi on niin hyvää ja piirakka kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaTämä piirakka oli kyllä kokeilemisen arvoinen, jota täytyy tehdä toistekin! Mielestäni murupäällysteeseen tuleva mantelijauhe oli kiva lisä. :)
PoistaTäytyykin koklata tätä, rakastan raparperia ja etsin aina uusia kokeiluun :)
VastaaPoistahttp://humpula.blogspot.com
Kiva kuulla, että resepti lähti kokeiluun! :) Täytyisi taas itsekin alkaa leipomaan raparperista jotain uusia reseptejä. On se raparperi vaan niin hyvää!
Poistakokeileppa mansikka-raparperi-marcarponepiirakka/kakkua ;) se on hyvää
VastaaPoistahttp://humpula.blogspot.com
Nam, kuulostaa tajuttoman herkulliselta! :D Täytyy kokeilla, kunhan tässä muutamat tilaustyöt saan ensin tehtyä ja raparperia löytyy pihamaalta!
PoistaTätä aion tehdä tänä iltana! Minusta myös kardemumma sopii tavattoman hyvin raparperipiirakkaan. Kannattaa kokeilla vaikka pohjan mausteeksi! Sopii myös mustikkapiirakkaan...
VastaaPoistaLähetäppä tännekin muutama pala raparperipiirakkaa! :D En vielä ole ehtinyt yhtään mitään raparperista tekemään, mutta mielessä on vaikka mitä ihania herkkuja siitä. Täytyykin muistaa tuo kardemumma, kiitos vinkistä! :)
Poista