Pages

26. syyskuuta 2014

Vadelmakonvehdit


Ostin belgialaisesta Chocolate Worldsista kolme erilaista suklaakonvehtimuottia, koska haluan alkaa tekemään konvehteja kotona. Viimeeksi tein niitä koulussa ja olin jo pitkään miettinyt, että haluan kotiin näitä samanlaisia ammattilaismuotteja kuin mitä koulussakin käytimme. Tuolla nettikaupassa surffaillessani valinta oli kuitenkin vaikea, sillä heillä on valikoimissaan mitä ihanempia suklaamuotteja! Ja valikoima on vielä todella laaja. Ostettavaa löytyisi vaikka kuinka paljon, mutta näin alkuun ostin vain kolme muottia joilla pääsee erinomaisesti alkuun. Yhdestä muotista tulee noin 24 konvehtia. Varmasti tulen vielä ostamaan lisää uusia muotteja heidän kaupastaan. Jos siis etsit hyviä ammattilaismuotteja, suosittelen lämpimästi ostamaan muotit tuolta. Suomesta en nimittäin samanlaisia muotteja edelleenkään ole löytänyt (lähinnä vain noita silikonimuotteja).. Yllätyin siitä, kun muotit saapuivat minulle vain parissa päivässä! Erittäin nopea toimitus!

Vielä puuttuu oikeanlainen suklaa tähän touhuun. Näihin konvehteihin käytin ihan Pandan tummaa suklaata, mutta hakusessa on vielä ihan oikea kunnon suklaa. Suklaan temperoiminen (eli lämpökäsittely) on osa konvehtien tekemistä, johon tarvitsee digitaalisen lämpömittarin. Temperointi kannattaa, koska muun muassa näin suklaa säilyttää kiiltävän pintansa huoneenlämmössä säilytettäessä (temperoimaton suklaa tahtoo harmaantua ja muuttua mattapintaiseksi) eikä suklaa sula niin helposti käsissä. Aiemmin kirjoittamani ohjeet suklaan temperointiin löydät täältä. Katsotaan jos joku päivä tässä väsäisin ihan kuvalliset ohjeet konvehtien tekoon.

Tein näihin konvehteihin vadelmatäytteen, joka oli oikein hyvää! Täyte on aika riittoisaa ja se riittää arviolta noin 50 konvehtiin. Valmiit konvehdit tulee säilyttää kuivassa ja huoneenlämmössä, ei missään nimessä jääkaapissa. Ihanteellinen lämpötila olisi noin 16-20 astetta.


Vadelmatäyte konvehteihin:
200 g vadelmia
4 rkl kuohukermaa
300 g sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
3/4 dl vettä
25 g huoneenlämpöistä voita pieneksi paloiteltuna

1. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin. Soseuta vadelmat ja kerma sauvasekoittimella. Paseeraa seos tiheän siivilän läpi toiseen kulhoon.
2. Kuumenna sokeri, vesi ja siirappi kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut ja seos alkaa olla läpinäkyvää, hieman "kullankeltaista". Sekoita joukkoon vadelmaseos ja paloiteltu voi. Kuumenna vadelmatäytettä samalla sekoittaen, kunnes se on 110-asteista. Siirrä pois liedeltä ja anna jäähtyä. Täyte kiinteytyy jäähtyessään.
3. Täytä konvehdit.




4 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania suklaita! Ja mukavia hankintoja olet tehnyt, tyylikkäitä muotteja. Itse oon monesti suunnitellu konvehtien tekoa, mutta se on ehkä juuri siitä syystä jäänyt, koska ei ole noita monen konvehdin muotteja. Turhan isotöistä alkaa yksittäismuoteilla tekemään. :) Voisi toki joskus muutaman kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama täällä. Konvehteja olin jo pitkään miettinyt tekeväni, mutta muotit vain puuttuivat. Onneksi on nyt nämä aivan ihanat muotit, vaikka valinta oli vaikea, koska tuon belgialaisen nettikaupan valikoima on niin laaja. Olisin hyvin voinut ostaa enemmänkin konvehtimuotteja, mutta sitten mietin että näillä pääsen nyt alkuun. :) Hinta ei mielestäni ollut kuitenkaan paha, sillä yksi muotti maksoi noin 16-20 euroa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oma ohjeeni suklaan temperointiin löytyy täältä: http://suklaapeikko.blogspot.com/2013/05/suklaamuna.html. Kuvallisia tai sanallisia ohjeita konvehtien kuorien tekemiseen ei valitettavasti blogistani löydy, mutta niitä löytyy Googlesta esimerkiksi Kermaruusun blogista. Konvehtien kuoriin tarvitset jotain (mielellään laadukasta) suklaata ja temperointityövälineet sekä muotit.

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!