Pages

7. heinäkuuta 2013

Kookosmarengit

 
En ole koskaan ennen ollut mikään marenkien suurin ystävä, mutta kun kokeilin näitä kookosmarenkeja, ne valloittivat samantien sydämeni! Ohjeesta tulee noin 25-30 pientä marenkia.


Marenkimassa:
2 munan valkuaista
½ tl sitruunamehua
1½ dl sokeria
1½ dl kookoshiutaleita

1. Vaahdota valkuaiset ja sitruunamehu ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kun käännät kulhon ympäri ja marenki pysyy kulhossa, tiedät että vaahto on juuri sopivaa!
2. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet.
3. Pursota tai nostele kahden lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille pieniä nokareita. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

6 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista. Kookostakin on joten ihan pakko kokeilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tänäänkin kun kävelin kulhon ohi, jonne olin kookosmarenkeja laittanut, niin en voinut vastustaa kiusausta vaan suuhuni katosi useampi marenki toinen toisensa perään. Niin hyviä ovat! :D

      Poista
  2. Oi kuinka hyviltä kuulostaa! Rakastan kookosta mutta miksen ole tajunnut sitä marenkeihin laittaa? Täytyy korjata asia ensi kerralla.. ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista blogissani! Minäkään en ole marengin ystävä, mutta tein kahvimarenkeja taannoin ja ne olivat tosi maukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekin joskus kokeilla kahvimarenkeja. Nehän voisivat olla vaikka kuinka hyviä! :)

      Poista
    2. Näin minä tein ne kahvimarengit: http://3goodthingsbyulla.blogspot.fi/2012/10/merinque-coffee-blackcurrants-marenki.html

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!