Pages

9. kesäkuuta 2013

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

Tein valmistujaisjuhliini ihanaa kolmen suklaan kerrosjuustokakkua! Kuvassa olevan kakkupalan kaunis neliölautanen on yksi valmistujaislahjoistani ja se kuuluu hintavaan Villeroy & Bochin Old Luxembourg -astiasarjaan. Sain myös samaan astiastoon kuuluvan voileipäkakkuvadin, kiitos lahjan antajille niistä sekä myös teille muille ketkä muistitte minua ruusuilla ja muilla mukavilla lahjoilla! Kakun pinta on marmoroitu ja siihen kuvalliset ohjeet löydät täältä. Lämpimät kiitokset kaikille vieraille - mikäs sen parempaa kuin viettää kaunis kesäpäivä läheisten seurassa! ♥ :)


Pohja:
1,5 pötköä Daniela- tai Domino-täytekeksejä
50 g leivontamargariinia tai voita

Täyte:
8 liivatelehteä
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkoista suklaata
6 dl vispikermaa
½ dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl vettä

Koristeluun (jos haluat kakkuun marmoroidun pinnan):
n. 90-100 g tummaa- tai maitosuklaata

1. Jos käytät kakun tekemisessä irtopohjavuokaa, leikkaa vuoan pohjan kokoinen pala leivinpaperista ja asettele se vuokaan. Jos omistat reunakalvoa, niin sitäkin kannattaa käyttää. Sen sijaan jos käytät minun tapaani reunavuokaa, niin laita reunavuoka suoraan tarjoilualustalle ja vuoraa reunat reunakalvolla. Jos et omista reunakalvoa, niin voit korvata sen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla mutta toki reunakalvon avulla tulee siistein lopputulos! Ohjeen mukaiseen kerrosjuustokakkuun käy 24-26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
2. Valmista keksipohja. Laita keksit minigrip- tai pakastepussiin ja työnnä pussista ilmat pois. Ajele kaulimella niiden yli, kunnes kekseistä on tullut hienoa murua. Kaada muruseos kulhoon. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Täytekekseistä tehtyä muru-voiseosta ei kannata painella liian lujaa, koska seos jähmettyy jo keksien täytteen takia aika hyvin.
3. Sulata jokainen suklaalevy omassa kulhossaan vesihauteessa.
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jokaisen suklaan joukkoon kolmasosa tuorejuustosta ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää jokaiseen myös kolmasosa kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi voit tässä vaiheessa sekoittaa jokaisen massan nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi!
6. Kiehauta kattilassa ¾ dl vettä ja ota kattila pois liedeltä. Veden voi kuumentaa myös mikrossa. Liuota liivatteet kuumaan veteen. Anna liivatenesteen jäähtyä muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen kaada siitä kolmasosa ohuena nauhana jokaiseen suklaaseokseen samalla sekoittaen.
7. Kaada vuokaan ensin tummasta suklaasta tehty massa. Laita kakku noin 5-10 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Vaihtoehtoisesti voit laittaa sen myös hetkeksi pakastimeen. Kun kerros on tarpeeksi jähmettynyt, kaada päälle maitosuklaakerros ja laita kakku taas hetkeksi kylmään. Viimeiseksi vuokaan kaadetaan valkoisesta suklaasta tehty massa. Kun kerrosten annetaan jähmettyä kylmässä ennen seuraavan lisäämistä, niin kakun kerrosten raidoista tulee tasaisia.
8. Jos haluat kakun päälle marmoroidun pinnan, niin sulata sitä varten maito- tai tummaa suklaata vesihauteessa tai mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen. Kuvalliset ohjeet marmorointiin löydät täältä.
9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoilupäivänä poista kakku vuoastaan sekä jos käytit reunakalvoa, niin irrota se varovasti kakun reunasta.

16 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin hyvältä. :)
    Onko sulla kokemusta Vegegelin käytöstä?
    Kahden viikon päästä olisi tarkoitus tehdä juustokakku ja vähän pelottaa että kuinka se onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne! Zara S, minulla ei valitettavasti ole kokemusta Vegegelin käytöstä. Netissä on niin hyviä kuin huonojakin kommentteja tuosta, mitä hetken selailin. En osaa siis sanoa, kuinka Vegegelillä juustokakku onnistuu, mutta jos päätät sitä jokatapauksessa kokeilla, niin toivon onnea, että kakku onnistuu! :)

      Poista
    2. Onnea taidan tarvita rutkasti, mutta katotaan kuinka käy :D

      Juustokakuissa toi Domino pohja on ehdoton suosikkini :)

      Poista
    3. Toivotaan siis parasta! Olisi toki kiva sitten itsekin kuulla, kuinka kakkusi Vegegelillä onnistui, jos muistat/viitsit viestiä laitella siitä. :) Onhan se hyvä vaihtoehto kuitenkin sellaisille, ketkä eivät liivatelehdistä pidä.

      Ja Domino-pohjasta pidän itsekin!

      Poista
    4. Kyllä mä varmaan siitä postauksen sitten teen, jos vaan onnistuu. Yritän muistaa kertoa sullekin :)

      Poista
    5. Nyt olisi mun postaus Vegegel kokeilusta valmiina. Se löytyy täältä: http://finnish-muslimah-in-pink.blogspot.fi/2013/09/jannittava-vegegel-juustokakku-seka.html

      Poista
  2. Oi kuinka ihanan näköinen kakku! Tämän tyylistä on pitänyt kokeilla jo piiiitkään, jospa nyt saisin aikaiseksi kun löytyi valmis ohjekin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä niin hyvältä, että täytyypä kokeilla joskus itsekin! :)

    VastaaPoista
  4. Tulin vastavisiitille :) tämä kakku on niin herkullisen näköinen...olen pitkään jo halunnut tehdä tuollaista kolmen suklaan kakkua ja tämä resepti vaikuttaa todella täydelliseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikille kommenteista! Tämä kakku on kyllä niin herkullista, vaikkakin makeaa. Kannattaa ihmeessä testata tätä! :)

      Poista
  5. Uuuh, näyttää ihan taivaalliselta :P

    VastaaPoista
  6. Heippa! Kuinkahan korkea vuoka tuohon tarvitaan? Näyttää niin korkealta tuo kakku. Ja miten sait aikaan tuon koristelun? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Itselläni on käytössä 10 cm korkea säädettävä reunavuoka ja käytin sitä tässä kakussa, mutta kakusta ei kuitenkaan niin korkea tullut. Tarkkaan en nyt muista kuinka korkea tuosta tekemästäni kakusta (halkaisijaltaan 24-26 cm) tuli. Olisikohan ollut siinä 7-8 senttimetrin paikkeilla? Toki jos tekee kakusta halkaisijaltaan suuremman, niin kakusta tulee myös matalampi (tai sitten halkaisijaltaan pienemmän, esim. 20 cm, niin kakusta tulee tietenkin vielä korkeampi). Halkaisijan avulla kakun korkeutta voi hyvin säädellä. Ohjeet kuvanmukaiseen koristeluun löydät tekemästäni blogikirjoituksesta täältä: http://suklaapeikko.blogspot.fi/2013/06/kakun-pinnan-marmorointi.html. :)

      Poista
  7. Paljonko täytteestä voi rokottaa, että kakusta tulisi vähän matalampi (itsellä käytössä 5-6 cm korkea vuoka)? Eli kuitenkin niin, että lopputuloksessa näkyisi raidat hyvin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhmm..se riippuu ihan siitä, mikä on kakkuvuokasi halkaisija. Jos halkaisija on esimerkiksi 30 senttimetriä, niin kyllä kakun pitäisi 5-6 cm:n korkuiseen vuokaan mahtua. En nyt oikein voi luvata millä pienemmillä määrillä kakku varmuudella onnistuisi (jos siis määriä haluaa pienentää). Toki jos haluat niin voit tehdä myös niin, että jätät jokaisesta valmiista täytteestä hieman pois niin, että kakku mahtuu vuokaan. Ylijääneet täytteet tulee kyllä taatusti syötyä ja nehän voi laittaa kerroksittain esimerkiksi johonkin kivaan lasiin. Siitä tulee sitten kiva suklainen jälkiruoka. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!