Pages

9. kesäkuuta 2013

Kakun pinnan marmorointi

Marmorointi ei ole kovin vaikeaa, mutta sillä saa aikaan näyttäviä kakkuja! Allaolevissa kuvissa olevan marmoroinnin tein hyydykekakun pinnalle. Jos teet marmoroinnin hyydykekakun pinnalle, niin tee marmorointi heti, kun olet kaatanut hyydytettävän massan vuokaan! Älä siis jää odottamaan kakun hyytymistä, vaan tee marmorointi samantien ja vasta sen jälkeen laita kakku kylmään hyytymään! Tässä teille kuvalliset ohjeet marmorointiin, joten eikun kokeilemaan!

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen. Käytin itse marmorointiin Pandan maitosuklaata. Lusikoi suklaa esim. leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin (eli pursotinpussiin) tai pakastepussiin. Leikkaa yksi kulmista auki ja tee suklaalla spiraali kakun päälle. Kuten kuvasta huomaat, spiraalin ei tarvitse välttämättä olla täydellinen upean lopputuloksen saamiseksi.
2. Vedä cocktailtikulla tai veitsen kärjellä edestakaisia viivoja eli spiraalin keskeltä ulkoreunaan ja sen jälkeen ulkoreunasta keskelle.
3. Jatka marmorointi tällä tavalla loppuun asti. Viivoja kannattaa vetää suht tiheästi, sillä näin marmoroinnista tulee nätimpi.
4. Kakun pinnassa on nyt näyttävä marmorointi! Kakku ei välttämättä kaipaa enää mitään muita koristeita, jos päälle tekee marmoroinnin.

Kuvalliset teko-ohjeet:

1.
2.
3.
4.
5.

6 kommenttia:

 1. Hieno koristus kakulla! Kiitos selkeistä ohjeista ja kuvista :)Taidampa kokeilla syksyn juhliin tälläistä kuviointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Tosiaan marmorointi ei ole vaikeaa, mutta sillä saa silti aikaan erittäin kauniita kakkuja. :)

   Poista
 2. Pysyykö marmorointi kakun päällä kuinka kauan? Meillä on juhlat lauantaina ja ajattelin tehdä kakun torstai illalla. Pysyykö koristelu kuosissa vai tapahtuuko sille jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä marmoroinnin pitäisi pysyä kuosissa! Meillä se on ainakin kestänyt oikein hyvin useamman päivän. Ainoastaan jääkaapissa suklaaseen voi ilmestyä pieniä ns. vesipisaroita. Ja suklaana käy ihan mikä vain, esim. Pandan tumma suklaa. :)

   Poista
  2. Paljokohan suklaata tähän menee?:)

   Poista
  3. Tarkkaa määrää en ole punninnut, mutta ei suklaata tähän kovin paljon mene. Esimerkiksi yksi Pandan 130 gramman suklaalevy riittää oikein hyvin eikä siitäkään levystä mene kuin ehkä noin puolet. :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!