Pages

29. toukokuuta 2014

Voitaikinatorvet katkaraputäytteellä


Ostin itselleni vihdoin ja viimein metallisia torvimuotteja, joilla saa tehtyä kivoja voitaikinatorvia joko makealla tai suolaisella täytteellä. Ensimmäiseksi täytekokeiluksi valikoitui katkaraputäyte ja se oli kyllä hyvää (ja helppo valmistaa)! Taikinaa en itse valmistanut, vaan oikaisin siinä ja käytin valmista voitaikinaa.

Mielessäni on vaikka mitä kivoja täytteitä näille torville, kunhan vain aikaa olisi tarpeeksi kokeilla niitä kaikkia. :D Ohjeesta tulee noin 18 voitaikinatorvea.


Voitaikinatorvet:
n. 400 g valmista voitaikinaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Katkaraputäyte:
500-600 g katkaraputuorejuustoa
noin 200 g katkarapuja
sitruunapippuria
sitruunamehua

Koristeluun:
persiljaa

1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun voitaikina on sulanut, kauli se ohueksi levyksi. Voitele metalliset torvet ohuelti öljyllä pullasudin avulla. Leikkaa voitaikinasta noin parin sentin paksuisia suikaleita. Voitele suikaleen pitkä reuna kevyesti kananmunalla ja kieritä metallitorven ympärille. Aseta torvet leivinpaperoidulle pellille niin, että saumakohta (viimeiseksi pyöritetty kohta) jää alapuolelle niin torvet eivät ala purkaantumaan uunissa. Voitele halutessasi kananmunalla ja paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Anna hiukan jäähtyä ja irrota muoteista.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden voitaikinatorvien sisään.
3. Koristele esimerkiksi persiljalla.

4 kommenttia:

  1. Oi, minä niin rakastan näitä sarvia! :D Olen tehnyt paljonkin näitä niin makeilla kuin suolaisilla täytteillä. Luumurahka-sarvet pikkujouluissa oli ihania, sitten olen tehnyt mansikkakermallakin tuoreista mansikoista :) Minulla on kaksi settiä noita metallisarvia, homma käy niin paljon nopeampaa! Joskus vuosia sitten tein poikapuolen synttäreille savulohisarvia mininä ja ne olivat aivan vastustamattomia herkkuja ;D
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/savulohitahna.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanilta kuulostavat nuo luumurahka- ja savulohisarvet! Itsellänikin vaikka mitä ihania täytteitä mielessä, enää puuttuu vain se toteutus. Onhan se nopeampaa, että on useampi setti noita metallisarvia - itselläni niitä on kolme eikä neljäskään olisi pahitteeksi. :)

      Poista
  2. Itse kanssa oikaisen tuossa voitaikinassa ( melkein aina )
    vaikka mitä ihanuuksia saa kyllä voitaikinasta siksi minulta yleensä pakkasesta löytyykin valmiiksi jos vaikka tulee inspis yhtäkkiä jotain täytettyjä tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :) Omasta pakkasesta ei valitettavasti usein ylimääräistä voitaikinaa satu löytymään, mutta olisihan se kätevä olla aina varalla. Siitä kun saisi niin kätevästi (ja suht nopeastikin) tehtyä herkkuja kahvipöytään, jos inspiraatio iskee. :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!