Pages

5. kesäkuuta 2014

Tyynykakku korkkareilla

Nyt kun alkuviikosta oli niin sateisia ja pilvisiä päiviä, niin kotona tuli näperrettyä sokerimassan parissa. Olin nimittäin ostanut korkokenkien tekoon tarvittavat muotit, joilla on kätevä valmistaa korkkarit vaikkapa kakun päälle. Halusin siis kokeilla kyseisiä muotteja ja tekemäni korkkarit päätyivät tämän tyynykakun päälle. En koskaan ennen tyynykakkua ollut vielä tehnyt, joten oli kiva kokeilla taas jotain hieman erilaisempaa kakkua! Täydellinen tästä ei tullut (jotkin pienet yksityiskohdat häiritsevät), mutta jospa ensi kerralla sitten entistäkin parempi. Oma silmä on aina niin kriittinen omia kakkuja ja muita leivonnaisia kohtaan.. :D

Pohjana toimi vaalea 6 munan kakkupohja sekä täytteenä mansikkamousse.
Kaikki koristeet on tehty sokerimassasta. Tyynyn sivuilla olevat pallot jouduin omin kätösin pyörittelemään, mutta nettikaupoissa on tullut törmättyä muotteihin, joilla saa valmistettua kätevästi yhdellä kertaa pienen pätkän helminauhaa. Sellainen täytyisi kyllä saada, sillä se olisi aika kätevä. :)

Loppusilauksen annoin tälle kakulle suihkauttamalla aavistuksen hopeasprayta kakun pinnalle kiiltoa tuomaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana kakku! Tuo on totta, että omista leivonnaisista löytää aina jotain vikaa vaikka muut eivät näkisi niitä vikoja ollenkaan.
  Sellainen helminauhamuotti on kätevä, löytyy mm. täältä : http://mavile.yhtio.fi/kauppa/verkkokauppa/silikoni-tuotteet/silikonimuotit/helminauha-silikonimuotti/
  - piti vähän mainostaa :) Kerralla en noin pitkää nauhaa ole saanut tehtyä kuin tuo muotti on, mutta pätkän kerrallaan kun tekee, niin tulee ihan hyvä. Minullakin on tuo korkokenkämuotti ja on myös tennarimuotti, niitäkin saa Mavilen verkkokaupasta. Ovat kyllä käteviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tita! Tuntuu että itse onnistun aina löytämään jotain parannettavaa, vaikka tosiaan muut eivät näkisi mitään vikaa. :D Oma silmä on aina niin kriittinen! Linkittämälläsi muotilla saisi kyllä aika pitkän pätkän helminauhaa kerralla! Tennarimuotteja olen myös nähnyt, mutta niitä en vielä ole ostanut kun ei tuntunut vielä niin paljon olevan tarvetta niille. :)

   Poista
 2. Mulla aivan leuka loksahti alas kun näin tämän kakun! Aivan todella upea tyynykakku ja myös ihanan sädehtivä pinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista Anna! Tätä kakkua oli kyllä hauska tehdä eikä jää varmasti viimeiseksi tyynykakuksi. :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!