Pages

14. helmikuuta 2014

Sitruunakakku mustikoiden kera


Tein ystävänpäiväksi yksinkertaisen sitruunakakun. Koristelin kakun tuoreilla mustikoilla sekä sitruunamelissalla. Tällä kertaa tein kakusta normaalia pienemmän, mitä olen tottunut tekemään. Kakusta ei ole paljon mitään enää jäljellä, joten hyvin on näyttänyt kelpaavan! Itsekin pidin tämän kakun mausta, sillä se ei ollut liian makea.

Ohjeen kokoisesta kakusta riittää hyvin noin 7-10 henkilölle.

Tämän reseptin myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille makeaa ystävänpäivää! Muistakaa läheisiänne - jo pienenpieni ystävänpäivätoivotus saa hymyn huulelle! :)


Vaalea leivospohja:
175 g margariinia tai voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sitruunasta puristettua mehua (noin 1 isosta sitruunasta)

Sitruunatäyte (kakun sisälle ja pinnalle):
4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
1½-2 dl appelsiinitäysmehua

Koristeluun:
tuoreita mustikoita
sitruunamelissaa

1. Valmista kakkupohja. Voit valmistaa sen myös täyttöä edeltävänä päivänä, jos haluat. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa sekaisin erillisessä kulhossa ja lisää vuorotellen sitruunamehun kanssa taikinaan. Sekoita taikina varovasti sekaisin esimerkiksi nuolijalla, älä vatkaa enää koneella. Vuoraa noin 16x24 cm:n vuoka leivinpaperilla niin, että paperi ulottuu reunojen yli. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa (alatasolla) noin 60 minuutin ajan tai kunnes kakkupohja on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakkupohjan voi ottaa pois uunista. Anna kakkupohjan jäähtyä.
2. Valmista sitruunatäyte. Täyte riittää kakun sisälle sekä päälle kuten kuvissa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka ja vaniljakreemijauhetta noin ½ dl:n verran. Täyte jähmettyy hiukan kylmässä, kun kakku saa olla siellä yön yli.
3. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja kostuta alin pohja appelsiinimehulla. Levitä pohjalle noin puolet sitruunatäytteestä ja nosta päälle toinen pohja. Kostuta ja levitä pinnalle loput täytteestä. Jos haluat, voit antaa kakun olla yön yli jääkaapissa mieluiten kuvun alla.
4. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla mustikoilla sekä sitruunamelissalla.


 

6 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen kakku! :) Sitruuna ja mustikka sopivat takuu varmasti yhteen, täytyypä tämäkin ohje ottaa talteen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva että otit ohjeen talteen! Tuo yhdistelmä on tosiaan herkullinen. Ja voisihan kakun sisällä olevan sitruunatäytteen alle sipaista myös ohuelti mustikkahilloa lisää makua tuomaan! :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Mustikat ja sitrukset ovat tosi hyvä yhdistelmä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Hyvältä tämä maistuikin ja mikä parasta, tämä on erittäin helppo tehdä! :)

      Poista
  3. Todella upeita kakkuja ja muita herkkuja sulla täällä. Sopinee, että linkitän sinut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Tottakai linkittäminen käy, suuri kiitos siitä!

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!