Pages

23. helmikuuta 2014

Suklaa-pähkinäbrownies


Kun suklaahimo oikein yllättää, browniet ovat mainio vaihtoehto leivottavaksi. Ja ne ovat kaikenlisäksi hitsin herkullisia! Brownie kannattaa leikata pieniksi paloiksi, koska se on aika makeaa.

Alhaalla herkullinen suklaa-pähkinäbrownies. Itse pidän pähkinöistä erittäin paljon, mutta niitä olisi voinut mielestäni olla vielä hiukan enemmän (käytin siis 100 g hasselpähkinöitä).
Mielestäni brownie on hyvää myös silloin, kun se on saanut olla yön yli viileässä. Vaikka toki browniet tulee suurimmaksi osaksi naposteltua jo tuoreina, eikä niitä kovin montaa palaa enää jääkaappiin säilytettäväksi jää!


Brownie-taikina:
3 dl sokeria
250 g huoneenlämpöistä voita
250 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
3 kananmunaa
1 keltuainen
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
noin 100-150 g hasselpähkinöitä pieniksi paloiteltuna

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Vuoraa pienehkö uunivuoka leivinpaperilla niin, että leivinpaperi ulottuu myös reunojen yli. Itse käytin 16x26 cm:n kokoista pientä uunivuokaa. Kannattaa paistaa brownie mieluummin liian pienessä kuin suuressa vuoassa.
2. Vatkaa voi ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi koneella tai sähkövatkaimella.
3. Sulata suklaa vesihauteessa aina välillä sekoitellen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa (vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kaakaojauhe).
5. Riko kananmunat erilliseen kulhoon tai isoon mukiin ja vatkaa ne haarukalla rikki. Lisää munaseos voi-sokerivaahtoon samalla sähkövatkaimella/koneella hitaasti vatkaten. Vatkaa tasaiseksi.
6. Kääntele sulanut suklaa varovasti taikinaan esimerkiksi nuolijan avulla. Siivilöi taikinaan myös keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi hasselpähkinärouhe.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuutin ajan. Paistoaika riippuu myös uunivuoan koosta; jos paistat brownien isommassa vuoassa niin paistoaikakin on lyhyempi. Paiston kanssa tulee olla tarkkana! Brownien kuuluu jäädä sisältä ihanan kosteaksi, mutta ei silti raa'aksi taikinaksi. Ota huomioon, että brownie jähmettyy hieman myös jäähtyessään.
8. Leikkaa hiukan jäähtynyt brownie pieniksi paloiksi ja asettele tarjoilualustalle. Viimeistele palat siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tää resepti herkulliselta! Tekis mieli heti kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Browniet ovat ihania, vaikkakin aika makeita! Mielestäni pähkinät ovat oikein kiva lisä näihin. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!