Pages

4. tammikuuta 2014

Englantilainen hedelmäkakku


Jouluna kahvipöydässämme komeili englantilainen hedelmäkakku! Tein kakun kauniiseen sydämen muotoiseen kahvikakkuvuokaan. Kakku kannattaa valmistaa useampi päivä ennen tarjoilua, sillä kakun maku paranee "vanhetessaan".


100 g punaisia kirsikoita (Dr. Oetker) tai säilykekirsikoita
100 g appelsiininkuoripaloja (Dr. Oetker)
200 g hedelmäsekoitusta (Dr. Oetker)
1 dl rommia
250 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
6 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Tarvittaessa pilko hedelmiä hiukan ja laita ne laakeaan astiaan. Kaada alkoholi päälle. Anna hedelmien marinoitua huoneenlämmössä yön yli.
2. Seuraavana päivänä vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen samalla hyvin vatkaten.
3. Valuta hedelmäpalat ja lisää valunut neste taikinaan. Sekoita.
4. Ota jauhoista noin 1½ dl erikseen ja lisää hedelmäpalojen sekaan. Sekoita käsin sekaisin, niin että hedelmät ovat jauhottuneet etteivät ne painu kahvikakussa pohjalle. Lisää leivinjauhe loppujen jauhojen sekaan.
5. Sekoita voivaahtoon vuorotellen hedelmiä ja jauhoja esim. nuolijalla vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun (2 litran) kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa (alaosassa) noin tunnin ajan tai kunnes kahvikakku on kypsä. Kypsyys on helppo kokeilla tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, kakku ei ole vielä kypsä ja paistoa täytyy jatkaa.
6. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuin käärit kakun folioon. Kakku paranee, kun se saa seistä folioon käärittynä viileässä vähintään muutaman päivän ajan ennen tarjoilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!