Pages

1. tammikuuta 2014

Konjakkisinappi


Taas on yksi vuosi mennyt! Tuntui, että vuosi meni hurjan nopeasti eikä mukanakaan meinannut edes pysyä. Meillä uutta vuotta juhlittiin läheisten seurassa syöden, rupatellen ja raketteja ampuen. Ja tulihan sitä tinaakin valettua!

Joulupöytämme tarjottavia en vielä tänne blogiin ehtinyt laittaa, mutta nyt kun joulukiireet sun muut alkavat olla ohi, niin pääsen niitä tänne teidän luettavaksenne lisäilemään! Ensimmäisenä vuorossa on konjakkisinappi. En ollut koskaan ennen sinappia itse tehnyt, mutta joulun aikaan sain päähänpiston tehdä sitä joulukinkun kanssa. Sinapin valmistus on erittäin helppoa ja nopeaa, eikä se vaadi edes kovin erikoisia (tai edes kalliita) raaka-aineitakaan! Kannattaa siis ihmeessä kokeilla! Ohjeeseen tulevaa sinappijauhetta löytynee (ainakin isompien) ruokakauppojen sinappihyllyltä.

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!


Konjakkisinappi
1½ dl Colman's sinappijauhetta
1½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl viinietikkaa
1-2 rkl konjakkia

1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja muna. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua ja kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä.
2. Lisää hieman jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta konjakilla. Kaada sinappi tölkkiin ja anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!