Pages

24. marraskuuta 2013

Banaaniletut


Jos haluat vaihtelua normaaleille letuille, niin banaaniletut ovat oiva vaihtoehto! Itse lisäsin vielä kookoshiutaleita taikinaan, jotta sain kaapissa majailevan vajaan pussillisen käytettyä pois. Niitä ei siis välttämättä tarvitse lisätä taikinaan! Tein näiden maittavien lettujen tarjoiluun vaniljakastikkeen maidosta ja vaniljakreemijauheesta niin, että sekoitin maidon joukkoon hieman vaniljakreemijauhetta. Jauhetta ei saa lisätä kuitenkaan liikaa, ettei synny paksua vaniljakreemiä. Halutessaan vaniljakastikkeen voi sauvasekoittimella sekoittaa tasaiseksi. Banaaniletut maistuvat ihanilta vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa ja ovat parhaimmillaan vastapaistettuina!


Lettutaikina:
1 banaani (mieluiten hiukan mustuneita/ylikypsiä)
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
(1 dl kookoshiutaleita)
2 rkl sokeria

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta
marjoja

1. Kuori banaani ja painele haarukalla soseeksi.
2. Sekoita munat banaanin kanssa sekaisin. Vatkaa muut ainekset joukkoon ja anna taikinan turvota vähintään ½ tunnin ajan.
3. Laita kuumennetulle pannulle nokare voita ja paista taikinasta (pieniä) lettuja miedolla lämmöllä.
4. Tarjoile vastapaistettuina vaniljakastikkeen ja marjojen kera!

 


2 kommenttia:

  1. Hyvänkuulloinen ohje : Kannattaako tähän käyttää mustia, ylikypsiä banaaneja vai sopiiko myös vihertävät yksilöt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käyttää hiukan mustuneita banaaneja, ei siis vihertäviä yksilöitä. Itselläni pöydällä odotteli pari hieman mustunutta banaania käyttöönottoa, jotka lopulta päätyivätkin näihin ihaniin lettuihin! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!