Pages

1. joulukuuta 2013

Porkkana-fetajuustopiirakka


Koska jääkaapista löytyi pussillinen porkkanoita, niin vaihtelun vuoksi halusin tehdä tällä kertaa kasvispiirakkaa. Leivon aika harvoin kasvispiirakoita, joten nyt vaihtelu virkisti! Ohjeesta riittää isoon (halkaisijaltaan 28-30 cm) vuokaan. Syötävää riittää siis isommallekin porukalle!


Pohja:
250 g maitorahkaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
6 dl porkkanaraastetta (noin 2-3 porkkanasta)
2 sipulia hienonnettuna
n. 1 tl suolaa
200 g kevyttä feta- tai salaattijuustoa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna

Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rahka, sulatettu rasva sekä muna ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan (halkaisijaltaan 28-30 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa (keskitasolla) 15 minuutin ajan.
2. Valmista pohjan esikypsyessä täyte. Kuullota porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla. Lisää suola. Anna seoksen pehmentyä hetki, jonka jälkeen ota paistinpannu pois liedeltä. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon, kun täyte on hieman jäähtynyt. Lopuksi ripottele piirakan päälle viipaloituja kirsikkatomaatteja ja tuoretta persiljaa ennen uuniin laittoa.
3. Kaada täyte puolikypsälle pohjalle. Jatka paistamista 200-asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen ja mehevän näköinen piirakka :D Tykkään tosi paljon kermaviilin ja fetan yhdistelmästä piirakoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Hyvinhän tämä näytti kelpaavan. Itse kun en ole erityisemmin kasvispiiraiden ystävä niin ei hirveän montaa palaa tätä tullut syötyä. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!