Pages

18. elokuuta 2013

Omenapannari

 
Keittiöön oli jäänyt muutama omena, jotka täytyi saada käytettyä pois. Siispä ajattelin käyttää ne pannariin! Omenapannari on nopea tehdä ja tällä allaolevalla ohjeella saat sitä yhden pellillisen verran! On kyllä aivan ihanan makuista ja pannari kannattaakin nauttia samana päivänä kuin se on paistettu, jolloin se on parhaimmillaan.


3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
½ tl suolaa
1 dl sokeria
100 g voita sulatettuna

Päälle:
omenia hyvin ohuina siivuina (käytin 2 keskikokoista omenaa)
sokeria

1. Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa ja lisää niiden joukkoon puolet maidosta. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
2. Kaada seokseen loppu maito. Lisää kaneli, suola ja sokeri. Anna taikinan turvota vähintään puolen tunnin ajan. Sillä välin pese ja kuori omenat. Poista keskusta ja viipaloi omenat hyvin ohuiksi puolikuun muotoisiksi siivuiksi.
3. Lisää taikinaan sulatettu ja hieman jäähtynyt voi, kun se on turvonnut.
4. Kaada taikina leivinpaperoidulle (30 cm x 40 cm) uunipellille. Asettele taikinan päälle omenasiivuja yhteen kerrokseen (siivuja ei välttämättä tarvitse laittaa mihinkään tiettyyn järjestykseen/riviin, vaan itse olen laittanut niitä vähän minne sattuu) ja ripottele päälle vielä hieman sokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes pannari on kauniin värinen ja kypsä. Anna jäähtyä hetki uunista tultuaan ja leikkaa palasiksi.

6 kommenttia:

  1. No eipä oo tullu koskaan mieleen tehhä omenapannaria, tää onkin hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellenikin tämä tuli ihan yhtäkkiä mieleen, kun mietin, minne muutamat omenat käyttäisin. Turha kokeilu ei todellakaan ollut, vaan tämä omenapannari oli aivan ihanaa ja sitä tuli syötyä pala jos toinenkin. :)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Juuri tänään olen aikeissa noutaa omenoita enon puista tätähän voisi vaikka kokeilla heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tämä on muutenkin suht nopea tehdä. Itse laitoin taikinaan 1 tl kanelia, mutta hyvin 2 teelusikallistakin voi laittaa eikä se mielestäni ole yhtään liikaa, koska 1 tl ei taikinassa niin paljon maistunut. Hyvää se kuitenkin niinkin oli! :)

      Poista
  3. Me tehtiin joskus omenalettuja, mutta tää pannarikin vaikuttaa kyllä todella hyvältä!! Pannaria ei oo muutenkaan tullut tehtyä taas pitkään aikaan, tosin alkaa olee aika pitkä toi lista mitä kaikkia herkkuja olis kiva tehdä pitkästä aikaa, heh :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenalettuja täytyisi kyllä tehdä, kun omenoita voi omalta pihalta käyttää! Ja sama juttu täällä, päässäni on aika pitkä lista kaikenlaisista reseptikokeiluista jotka täytyisi vain ehtiä toteuttamaan. Tosin se lista ei taatusti koskaan lopu, koska jatkuvasti pyörittelen päässäni uusia ideoita ja reseptejä. :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!