Pages

23. elokuuta 2013

Sitruunakahvikakku

 
Tässä ihanan sitruunakahvikakun ohje, joka sopii hienosti vaikkapa juhlapöytään! Tämä kakku koristi meidän kahvipöytäämme.


200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten.
2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista myös sitruunan mehu. Lisää mehu ja kuori taikinan joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe) keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan, kunnes kahvikakku on kypsä. Kypsyyden voi helposti tarkastaa tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

3 kommenttia:

  1. Tää on yksi mun lemppareista! Sitruunaleivonnaiset on niin ihanan raikkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Kirsi! Sitruunaleivonnaiset ovat toden totta ihania, koska eivät ole liian makeita. Ja täytyisi joskus tehdä niitä sitruunaruutuja joita muissa leivontablogeissa on nyt näkynyt. Voi vain kuvitella kuinka hyviä nekin ovat!

      Poista
  2. Perinteistä ja hyvää varmasti. :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!