Pages

12. toukokuuta 2013

Rommisuklaakakku

Tällaisen kakun tein meidän juhlapöytään. Ohje on Mestari Aleniuksen kakkuklassikot -kirjasta, jossa on aivan ihania reseptejä kirja täynnä! Kuvan kakun tein 28 cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, joten siitä syystä kakku on matalampi kuin mitä ohjeesta pitäisi tulla. Täytteet riittivät kuitenkin hyvin hieman isompaankin kakkuun. Alla oleva ohjehan on mitoitettu noin 22-24 cm:n kakkuun. Suklaarullia varten ohjeessa olevaa suklaaseosta piti tehdä kaksinkertainen määrä, koska kakkuni oli halkaisijaltaan suurempi.


Pohja: 
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus (kannattaa suurentaa kostutusveden määrää jos kakku on halkaisijaltaan yli 22 cm):
½ dl vettä
¾ dl hunajaa
5 rkl tummaa rommia

Voikreemi:
300 g vähäsuolaista voita
¾ dl vettä
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 munankeltuainen
100 g sokeria
1 rkl tummaa rommia

Tryffeli: 
1 dl kermaa
120 g tummaa suklaata
20 g voimakassuolaista voita
2 rkl tummaa rommia

Tryffelikreemi:
voikreemi (edellä)
tryffeli (edellä)
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tummaa rommia

Lisäksi kakun väliin: 
n. 400 g aprikoosimarmeladia

Suklaarullat:
200 g tummaa suklaata pilkottuna
30 g kookosrasvaa

Koristeluun:
n. 150-200 g tummaa suklaata rouhittuna
tummaa kaakaojauhetta

Kakun täyttämistä edeltävänä päivänä:
1. Valmista kakkupohja mieluiten täyttöä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 22-24 cm). Paista 180-asteisessa uunissa noin 35-45 minuutin ajan.
2. Jos haluat kakun päälle suklaarullia (kuten kuvassa), niin sulata pieniksi paloiteltu suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon 30 grammaa kookosrasvaa. Tämän seoksen voit tehdä myös täyttöä edeltävänä päivänä kuten kakkupohjankin. Sekoita tasaiseksi. Kaada se pienehköön muoviastiaan jäähtymään. Oma muoviastiani, jossa jäähdytin seoksen, oli halkaisijaltaan noin 11 cm. Pidin seoksen muoviastiassa yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä otin sen hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmentymään (kun otin sen jääkaapista, kopautin suklaan astiastaan leikkuulaudalle ja annoin sen päällä pehmentyä sopivaksi). Suklaan on oltava juuri sopivan pehmeää, jotta siitä saa hyviä rullia. Liian kovasta suklaasta ei rullia saa tehtyä. Jos et saa irrotettua suklaata astiastaan, voit kokeilla laittaa sen hetkeksi pakkaseen ja kopauttaa sen jälkeen esim. leikkuulaudalle.

Seuraavana päivänä:
3. Valmista kostutusvesi. Kiehauta ohjeen mukainen määrä vettä ja hunajaa. Jäähdytä ja sekoita joukkoon rommi.
4. Valmista tryffeli. Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon muut ainekset. Jäähdytä, mutta jätä notkeaksi.
5. Valmista voikreemi. Kiehauta vesi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen vaniljasokeri. Lämmitä voi notkeaksi ja vatkaa se vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä vesihauteessa muna, keltuainen ja sokeri sormenlämpöiseksi ja vispaa vaahdoksi. Sekoita munavaahto varovasti voivaahtoon ja lisää lopuksi vaniljalla maustettu vesi sekä rommi. Sekoita voikreemiin ohjeen muut ainekset (eli tryffeli, 3 rkl kaakaojauhetta ja 2 rkl tummaa rommia).
6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakun alle olisi hyvä laittaa jonkinlainen tukipahvi, joka helpottaa kakun käsittelyä. Se ei kuitenkaan ole pakollinen. Kostuta alimmainen kakkulevy noin kolmanneksella rommihunajavedestä. Levitä levyn päälle tasaisesti reunoille asti aprikoosimarmeladia. Levitä vielä hillon päälle runsas kolmasosa tryffelikreemistä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja jatka edelliseen tapaan. Muista kostuttaa myös päällimmäisin kakkulevy rommihunajavedellä. Sivele pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia.
7. Silota kakun reuna tryffelikreemillä ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Tässä välissä voit valmistaa suklaarullia. Irrota suklaa muoviastiasta vaikkapa leikkuulaudan päälle. Suklaa irtoaa muoviastiasta helpommin, kun se on ollut pienen hetken pakkasessa. Suklaan täytyy olla tarpeeksi pehmeää, jotta siitä saa vuolettua kauniita koristeita. Vuole suklaarullia tanakalla juustohöylällä.
8. Lämmitä tryffelikreemi tarvittaessa sopivan notkeaksi ja päällystä sillä kakku, myös kakun sivut. Asettele kakun päälle reunasta alkaen etukäteen valmistamiasi suklaarullia tai -lastuja. Toimi nopeasti, ettei kreemi kovetu. Jos niin käy, sivele tilalle uusi ohut kerros lämmitettyä kreemiä.
9. Levitä pehmennettyä kreemiä kakun sivuun ja päällystä se suklaarouheella pellin päällä. Vaihtoehtoisesti voit nostaa kakun tarjoiluvadille ja siinä nostella suklaarouhetta kakun sivuille.
10. Ripottele siivilällä tasaisesti tummaa kaakaojauhetta kakun pinnalle ja nosta kakku tarjoiluvadille.

2 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle. :)
    Sulla on paljon hyviä reseptejä täällä ja todella hyvännäköisiä leivonnaisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos mieltä lämmittävästä kommentista Sonja! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!