Pages

29. kesäkuuta 2016

Frankfurtin kranssi


Viikon takaisissa rippijuhlissa tarjoiltiin myös ihanaa Frankfurtin kranssia. Se on saksalainen perinneleivonnainen, joka on täytetty vaniljavoikreemillä sekä kirsikkahillolla. Kakusta on tullut yksi suosikeistani!

Olin tehnyt Frankfurtin kranssia myös aiemmin (ohje löytyy täältä). Ensimmäinen tekemäni kranssi oli hieman matalahko kahdella välillä. Tällä kertaa halusin kranssin korkeampana kolmella välillä, joten tein reseptin 1,5-kertaisena. Vuokana käytin kuitenkin samaa 23 cm halkaisijan rengasvuokaa.

Frankfurtin kranssi kestää hyvin myös pakastusta. Siitä, kuinka kauan se pakastimessa säilyy, en kuitenkaan tarkkaan pysty sanomaan. Meillä kranssi oli pakastimessa viikon, mutta uskoisin sen säilyvän pakastimessa tarvittaessa parikin viikkoa.

Tätä kakkua ei kannata jättää kokeilematta!

10 kommenttia:

  1. Tulin mielenkiinnolla katsomaan tätä kakkua! Itse olen tehnyt rommikahvikakkua josta yksi kommentoija epäili saaneen alkunsa juurikin tästä Frankfurtin kranssista! Tiedä häntä, mutta pikkuisen samanoloisia kieltämättä ovat :D Tämä Frankfurtin kranssi vaikuttaa hyvän makuiselta ja mielenkiintoiselta! :)
    Kurkkaappa tämä mun kakku:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/10/kreemikuorrutettu-rommikahvikakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkasin tuon rommikahvikakun, mitä olit tehnyt. Näyttää ja kuulostaa ihan tosi hyvältä! :P Saispa siitä palan maisteltavaksi! Veikkaanpa myös, että se on saanut alkunsa Frankfurtin kranssista. Olenkin miettinyt, että tämän Frankfurtin kakun väliin voisi kokeilla myös jotain muuta eri makuista kreemiä. Joku sitruunainen kreemi voisi olla myös aika ihanan raikas! :D

      Poista
  2. Tämä on ihanaa. Olen tehnyt useita kertoja, tosin viime kerrasta aikaa jo vierähtänyt. Nam, ihan ikävä tuli. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on, yksi uusi suosikkikakkuni! Herkullisen näköinen tuo tekemäsi Frankfurtin kranssi! Edelliseen kakkuuni tein muuten nougatin sinun ohjeella ja siitä tuli hyvää. Kiitos siis nougatin ohjeesta! :) Ensimmäiseen kranssiin käytin valmista mantelikrokanttia, jonka sain tuttavaltamme, mutta se oli hieman sulanut yön aikana jääkaapissa. Se oli kyllä tosi hyvänmakuista kakun päällä, mutta harmi vain kun oli vähän sulanut. No mutta se krokantti tulee käytettyä pois sitten mm. pullien välissä. :)

      Poista
  3. Hienosti olet onnistunut!
    Söin juuri maanantaina korkean kakkupalan naapurimaan kahvilassa ja mietin, josko tekisin sellaisen kotikadun kesäjuhlaan elokuussa. Sait innostumaan entisestään, kun moni perhe on kotoisin Saksasta. Suomalaista voileipäkakkua on toivottu jälleen kerran Ü
    TERKUIN n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi vain kun täällä Suomen kahviloissa ei tähän kakkuun monesti törmää. Ainakaan itse en ole montaa kertaa nähnyt tätä missään myytävänä. Joskus olisikin kiva päästä Saksaan asti maistelemaan tätä ihanuutta.

      Nam, tämä kranssi olisi ihanaa teidän kotikadun kesäjuhlaan! Ja suomalainen voileipäkakku voisi olla myös varmasti hitti! :P

      Poista
  4. Oi kuinka upea kakku, vois tehä johonkin isompiin juhliin.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! :) Kannattaa ehdottomasti testata! Meidän perheen kesken tästä kakusta on tullut kovin tykätty ja rippijuhlissammekin se hupeni aika hyvin kahvipöydästä. :)

      Käyn tsekkaamassa arvontasi!

      Poista
  5. Frankfurtin kranssi on kiistatta yksi Maailman parhaista leivonnaisista. Mainittakoon tässä sellainen pikku yksityiskohta, että ihan aidossa saksalaisessa versiossa ei ole kirsikkahilloa, vaan mustaherukka- vadelmahilloa ja ulkopinta on viimeistelty karamellisoidulla/paahdetulla Hasselpähkinärouheella. Jos haluaa Saksassa maistaa ihan aitoa, parhaat saa Frankfurtissa Hucks -kahviloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja huomioistasi TravellerChef! Frankfurtin kranssi on myös yksi omista ehdottomista suosikkileivonnaisistani! Mustaherukka-vadelmahillo kuulostaa täytteessä äärimmäisen herkulliselta. Olisikin mahtavaa päästä maistamaan aitoa Frankfurtin kranssia jokin päivä Saksassa.

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!