Pages

15. joulukuuta 2015

Piparihyydykekakku


Piparihyydyke sopii erinomaisesti joulun kahvipöytään! Tätä kakkua suunnittelin myös itse leipovani, kun meille tulee jouluksi sukulaisia. Joulu on aina niin ihanaa yhdessäoloa ja syötyä tulee aina ihan hirveästi (joulun jälkeen paasto on ihan paikallaan :D)! Pöydät kun sattuvat olemaan aina täynnä kaikenlaista suolaisesta makeaan.. Täytyykin tässä vielä viimeistellä oma listani, mitä ajattelin jouluksi leipoa, ennen kuin tulee kiire. Aika menee niin hurjaa vauhtia! Kohta sitä onkin sitten taas jo kesä. Joulun jälkeenhän se kesän odotus taas alkaa..

Ohjeesta tulee 24 cm kokoinen kakku.


Keksipohja:
250 g piparkakkuja
n. 85 g sulatettua voita

Piparihyydyke:
2½ dl kermaa
2½ Creme Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljanmakuista rahkaa
1-1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
6 liivatelehteä
n. 4 rkl vettä liivatelehtien liuottamiseen

Koristeluun:
tuoreita marjoja tai hedelmiä

1. Valmista keksipohja. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Tee kakku jo valmiiksi tarjoilualustalle. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
2. Valmista piparihyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä Creme Vanilla erikseen ja yhdistä vaahdot. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, sokerit ja piparkakkumauste erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota siihen hyvin puristellut liivatelehdet. Sekoita haarukalla, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet nesteen sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen samalla hyvin vatkaten. Lopuksi kääntele varovasti kermavaahto täytteeseen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita kakun pinta ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
3. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja koristele haluamasi mukaan esimerkiksi jouluun sopivilla viikunoilla tai marjoilla.

2 kommenttia:

  1. Tarkoitatko 2,5 = yksi tetra Greme Vanillaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, reseptistä unohtunut tuo dl-merkintä. Eli 2,5 dl Creme Vanillaa :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!