Ohjeesta tulee 24 cm kokoinen kakku.
Keksipohja:
250 g piparkakkuja
n. 85 g sulatettua voita
Piparihyydyke:
2½ dl kermaa
2½ Creme Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljanmakuista rahkaa
1-1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
6 liivatelehteä
n. 4 rkl vettä liivatelehtien liuottamiseen
Koristeluun:
tuoreita marjoja tai hedelmiä
1. Valmista keksipohja. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Tee kakku jo valmiiksi tarjoilualustalle. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
2. Valmista piparihyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä Creme Vanilla erikseen ja yhdistä vaahdot. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, sokerit ja piparkakkumauste erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota siihen hyvin puristellut liivatelehdet. Sekoita haarukalla, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet nesteen sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen samalla hyvin vatkaten. Lopuksi kääntele varovasti kermavaahto täytteeseen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita kakun pinta ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
3. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja koristele haluamasi mukaan esimerkiksi jouluun sopivilla viikunoilla tai marjoilla.
Tarkoitatko 2,5 = yksi tetra Greme Vanillaa?
VastaaPoistaOho, reseptistä unohtunut tuo dl-merkintä. Eli 2,5 dl Creme Vanillaa :)
Poista