Pages

10. huhtikuuta 2015

Tutustuminen paikalliseen Meedhoo-saareen (Malediivit matkapostaus nro 2.)

Ensimmäiset päivät kuluivat pitkälti saarta ihaillessa ja kuvia ottaessa. Toisena lomapäivänä kävimme muutaman tunnin pituisella retkellä paikallisella Meedhoon saarella, mistä tämän postauksen ajattelin tehdä. Meedhoo on pieni paikallisten asuttama saari Meedhupparun vieressä. Matka Meedhoolle kestää veneellä vain noin 15 minuuttia. Saari on siis aivan meidän hotellisaaren vieressä. Saarella on ihania värikkäitä pikkutaloja! Saari vaikutti myös aika rauhalliselta, kun siellä kävelimme. Lapset olivat aina innokkaasti vilkuttelemassa meille, kun kävelimme ohi! Ainuttakaan autoa emme nähneet (tiet ovat hiekkapohjaisia), vaan saarella liikutaan kävellen, mopolla tai polkupyörällä.





Meillä oli siis Meedhoolla mukana englantia puhuva opas, joka piti kierroksen koko saaren ympäri. Kierrokseen kului noin 2,5 tuntia. Meedhoon retki maksoi 40 dollaria per henkilö, eikä se mielestäni mikään paha hinta edes ollut. Ja koska saaren asukkaat ovat muslimeja, se piti ottaa huomioon omassa pukeutumisessa. Olkapäät piti peittää eikä lyhyissä shortseissa/mekossa saanut tulla.

Kävimme kierroksen aikana muutamassa paikallisessa kaupassa, jos joku halusi sieltä jotain mukaansa ostaa. Mukaani tarttui useampi paketti paikallista teetä, mitkä olivat vielä söpöissä, koristelluissa puurasioissa! Ne ovat samalla siis ihana koriste keittiöön, kun teet sisältä on juotu.

Näimme kierroksella myös pienen, vanhan talon, minkä seinät oli tehty korallista (kuva alapuolella)! Sisälle emme valitettavasti menneet, mutta ovelta kyllä kurkkasimme sisälle. Tosin ei sinne paljon mitään nähnyt, koska siellä oli niin pimeää. Kyllä siinä talossa joku taitaa vielä asua..


Yksi aika mielenkiintoinen juttu oli se, että Meedhoolta kestää veneellä Malediivien pääkaupunkiin Maleen yksi kuukausi! Male sijaitsee lentokenttäsaaren vieressä, minne laskeuduimme Saksasta tultuamme.

Kävimme myös Meedhoon 300 vuotta vanhassa, aika pienessä moskeijassa. Halukkaat saivat mennä sisälle moskeijaan, kunhan riisuivat kengät ja pesivät jalkansa ennen sinne menemistä. Pakkohan se siellä oli käydä, kun oli mahdollisuus! Ja voi kuinka pieni se olikaan! Ymmärtääkseni moskeija on edelleen käytössä, ja seinältä löytyikin heidän rukousaikansa. Loman aikana olisi ollut kiva päästä viereilemaan myös suuremmissa moskeijoissa Malediivien pääkaupungissa, Malessa, mutta emme valitettavasti Maleen päässeet käymään. Tosin ihan sisälle kyseisiin Malessa sijaitseviin moskeijoihin ei mielestäni pääse ellei ole muslimi.




Pieni sairaalakin löytyy (kuva yläpuolella), missä on töissä vain kaksi lääkäriä.

Ja pieni, suloinen apteekki sairaalatalon vieressä.

Meedhoossa on isohko koulutuskeskus, missä vierailimme. Valitettavasti koulu oli vierailupäivänämme kiinni, mutta kiersimme silti koulun pihapiirin läpi. Rakennuksia löytyi monenmoista ja ilmeisesti pihalla on myös suht iso opiskelija-asuntola. Hauska yksityiskohta koulussa on ulkoseinillä olevat "opetukset" (joista kuvat alhaalla). Opetukset on kirjoitettu aina malediivilaisten omalla kielellä, dhivehiksi, sekä englanniksi.









 
Yllä olevassa kuvassa vene, mitä kutsutaan dhoniksi. Tällaisella me aina matkustimme merellä. Myös veneen katolle sai kiivetä istumaan.

Moskeija. Näihin uudempiin moskeijoihin emme päässeet sisälle. Ainoa mihin sai mennä, oli se 300 vuotta vanha oleva moskeija.

4 kommenttia:

  1. Söpöjä nuo rakennukset! Tuo apteekkikin ihan kuin tulitikkulaatikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo rakennukset olivat ihanan värikkäitä ja jotenkin niin suloisia! :D Ja tosiaan apteekki oli PIENI! Mutta eihän se ns. sairaalakaan kovin suuri ollut, koska siellä työskentelee vain kaksi lääkäriä.

      Poista
  2. Voih, onpa pikkuinen moskeija. Sinne pitää mennä varmaan Ramadanin aikana ajoissa, jos haluaa päästä sisälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti! Ei sinne montaa kymmentä ihmistä sisälle mahdu! :D Tämä moskeija oli kyllä söpön pieni.

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!