Pages

19. lokakuuta 2014

Suppilovahveropiirakka


Sienipiiraat ovat ihania syksyn herkkuja! Meillä oli hieman suppilovahveroita kotona, joten päätin pyöräyttää iltapalaksi muutaman sienipiirakan. Tähän sienipiirakkaan oli makua mukana tuomassa emmental-juusto. Tein piirakasta hyvinkin simppelin, sillä täytteeseen tuli pelkästään suppilovahveroita, sipulia sekä mausteet. Hyvää tämä joka tapauksessa oli!


Pohja:
150 g voita tai margariinia
3½ dl sämpyläjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte:
n. 1 l suppilovahveroita
1 sipuli
n. 1 tl suolaa maun mukaan
n, ½ tl valkopippuria maun mukaan

Munakerma:
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa

Pinnalle:
n. 1½ dl emmental-juustoraastetta
n. 1 dl persiljaa silputtuna

1. Valmista pohja. Nypi huoneenlämpöinen, hiukan pehmeä voi kuivien aineiden sekä juuston kanssa sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele voidellun (halkaisijaltaan noin 24-26 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa (alatasolla) 10 minuutin ajan.
2.  Silppua sienet pienemmiksi. Kuori sipuli ja pilko se. Paista sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla maun mukaan. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele täytteen päälle aavistus juustoraastetta.
3. Riko munakermaan tulevat kananmunat kulhoon ja sekoita ne vispilällä sekaisin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle. Ripottele munakerman päälle juustoraastetta sekä persiljaa. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 20-30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!