Pages

17. elokuuta 2014

Tiramisutäytteiset voitaikinatorvet


Täytettyjä voitaikinatorvia voit tehdä millä täytteellä tahansa, makealla tai suolaisella - mitä mieleen sitten juolahtaa! Tänään kokeilin tiramisutäytettä ja voi kuinka hyviä niistä tulikaan! Halutessaan manteliliköörin voi jättää täytteestä pois. Oikaisin taas sen verran, että käytin valmista voitaikinaa.

Näihin kuviin pääsikin tällä kertaa mukaan uusi perheenjäsenemme, vasta noin 13-viikkoinen kissanpentu. Aivan ihana veijari! Ja saa ainakin hymyn huulille, kun tämän pikkuprinsessan leikkejä seuraa!

Alla olevasta ohjeesta tulee noin 28 pientä tiramisutorvea. Erinomainen tarjottava kahvipöytään! Suosittelen torvien täyttämistä vasta tarjoilupäivänä, jos suinkin mahdollista. Vaikka eivät ne tähän mennessä ole minulla mitenkään kostuneet tms, vaikka tarjoilusta jääneet täytetyt torvet ovatkin jääkaapissa yön yli olleet.


Voitaikinatorvet:
800 g valmista voitaikinaa

Lisäksi:
hiukan öljyä
1 kananmuna

Tiramisutäyte:
2 dl kermaa
n. 1 rkl sokeria
n. 1/4 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vanilliinisokeria)
300 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1-1½ dl vahvaa kahvia
(2 rkl mantelilikööriä)
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

Koristeluun:
sulatettua suklaata

1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun voitaikina on sulanut, kauli se ohueksi levyksi. Voitele metalliset torvet ohuelti öljyllä pullasudin avulla. Leikkaa voitaikinasta noin parin sentin paksuisia suikaleita. Voitele suikaleen pitkä reuna kevyesti kananmunalla ja kieritä metallitorven ympärille. Aseta torvet leivinpaperoidulle pellille niin, että saumakohta jää alapuolelle niin torvet eivät ala purkaantumaan uunissa. Voitele kananmunalla ja paista noin 200-asteisessa uunissa (keskitasolla), kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Anna hiukan jäähtyä ja irrota muoteista. Jos et omista tarpeeksi metallitorvia, niin kun olet saanut ensimmäiset voitaikinatorvet pois uunista ja ne ovat hiukan jäähtyneet, poista metallitorvet varovasti, öljyä ne jälleen kevyesti ja kieputa ympärille uudet voitaikinasuikaleet.
2. Valmista tiramisutäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin sekä vaniljajauheen kanssa. Tarvittaessa voit korvata vaniljajauheen vanilliinisokerilla. Lisää vatkatun kerman joukkoon notkistettu mascarpone, vahvaa kahvia maun mukaan, halutessasi mantelilikööriä ja hiukan vaniljakreemijauhetta täytettä jämäköittämään. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
3. Kun voitaikinatorvet ovat jäähtyneet, lusikoi tiramisutäyte pursotinpussiin (jossa voit käyttää tähtityllaa jos haluat) ja pursota täyte torvien sisälle.
4. Viimeistele torvet spritsaamalla niiden päälle sulatettua suklaata leivinpaperista tehdyn spritsauspussin avulla. Vaihtoehtoinen tapa on myös valuttaa suklaata esimerkiksi lusikan avulla torvien päälle.
5. Laita tiramisutorvet hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta suklaa jähmettyy niiden pinnalla.



6 kommenttia:

  1. Nämä on varmasti huippuhyviä, sillä itse rakastan tiramisumaisia täytteitä! :) Ja voi minkä ihanan veijarin olette hankkineet! <3 Mikäs mahtaa olla neidin nimi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Pidin näistä kyllä hirmuisesti ja onneksi niitä on vielä muutama jäljellä jääkaapissa! :D Tämä pieni kissanpentu sai kasvattajaltaan nimen Kara. Ihana veijari ja viihtyy ulkonakin erinomaisesti! Juuri äsken oli taas ovella kovasti maukumassa ulos. Voisi hyvinkin viihtyä siellä vaikka koko päivän! :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Voiskin kokeilla tehdä tällaisia. Ja tuo kisumisu ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Kannattaa ihmeessä kokeilla! Ihan tosi hyviä! :D Mietin, että voisin tehdä näitä vaikka seuraaviin juhliimme kahvipöytään. Ja Kara on kyllä niin suloinen tapaus! Sen kanssa kun leikkii pallolla, niin se tekee välillä ihan ihmeellisiä kenguruloikkia! :D

      Poista
  3. maistuiko herkut myös kissalle ;D
    Ihana kisumirri :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Valitettavasti kissanpentumme joutui vain katselemaan näitä. Vaikka olisi kovasti halunnut tiramisutorvia maistaa. :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!