Pages

24. elokuuta 2014

Omenahillo


Ihanaa kun saa leipoa taas omenoista! Meillä on omenoita ihan tajuton määrä, eikä kaikkea valitettavasti ehdi millään käyttämään.. Parhaani mukaan kuitenkin yritän omenoista nyt leipoa kaikenlaista ja ensimmäiseksi reseptiksi valikoitui omenahillo. Käytin osan tästä omenahillosta hyydykekakkuun, josta tuli oikein hyvää. Omenahyydykekakun resepti luvassa lähipäivinä! Mietin myös, että talven varalle voisi keittää omenahilloa ihan isomman satsin. :)


1 kg omenoita (sekä makeita että happoisia tai pelkästään happoisia)
2 dl vettä
400-600 g hillosokeria omenien makeuden mukaan
(maustamiseen 1-2 vaniljatankoa puolitettuina tai 1-2 kanelitankoa)

1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi kattilaan ja lisää vesi. Jos haluat maustaa omenahillon vanilja- tai kanelitangoilla, lisää ne joukkoon tässä vaiheessa. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes omenalohkot hiukan hajoavat. Poista vanilja- tai kanelitangot. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
2. Lisää hillosokeri soseutettujen omenoiden sekaan ja sekoita. Kiehauta hillosokerin pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Tölkitä valmis omenahillo kuumennettuihin, puhtaisiin lasitölkkeihin piripintaan ja sulje tölkki huolella kiinni.

2 kommenttia:

  1. Täällä en muista aiemmin käyneeni.....Ü !
    Kiitos vierailustasi kommentin kera! Kauniita selkeitä kuvia, jotka saavat veden herahtamaan kielelle ...tulen paremmalla ajalla uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi! Sinun blogiasi olen tainnut ennenkin kurkata muutaman kerran ja sieltäkin löytyy kivoja reseptejä. :) Tervetuloa uudestaan blogiini paremmalla ajalla!

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!