Pages

17. kesäkuuta 2014

Prinsessa Leia -kakku


Pääsin tilaustyönä näpertämään Prinsessa Leia -kakkua. Itselleni tämä hahmo oli täysin uusi tuttavuus, mutta jonkin sortin Angry Birds -tyyppinen hahmo se kuitenkin on.

Kakun sisälle kätkeytyi mansikkamousse ja vaalea gluteeniton kakkupohja. Tein kaikki koristeet sokerimassasta, jota aika usein suosinkin kakuissani. Prinsessa Leian "nutturat" tein riisimuromassasta, jotka sitten päällystin ruskeaksi värjätyllä sokerimassalla. Sipaisin riisimuromassan päälle vielä ohuelti voikreemiä, jotta sokerimassa pysyisi siinä kiinni. Riisimuromassa olikin minulle uusi tuttavuus, mutta tulen varmasti hyödyntämään sitä myös toiste kakkujen koristeissa.

Mitä parhaimmat onnittelut 3-vuotiaalle!


Gluteeniton kakkupohja:
6 kananmunaa
saman verran sokeria kuin kananmunia
saman verran perunajauhoja kuin kananmunia
1 tl leivinjauhetta

Mansikkamousse:
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
(2 tl vaniljasokeria)
300 g tuoreita mansikoita soseutettuna
7 liivatelehteä
4 rkl vettä

Kostutus:
spritea

Voikreemi:
130 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Koristeet:
sokerimassaa (kakun päällystämiseen noin 500 g sokerimassaa)
elintarvikevärejä

1. Valmista kakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä, niin se on helpompi leikata. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan (Huom! Jos kakun tulee olla gluteeniton, älä voitele kakkuvuokaa korppujauhoilla!). Paista pohjaa 170-175-asteisen uunin alatasolla noin 40-50 minuutin ajan, kunnes pohja on kypsä. Voit kokeilla kypsyyden tikulla; jos kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei jää taikinaa, voit ottaa pohjan pois uunista. Anna pohjan jäähtyä.
2. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen samalla sekoittaen. Lopuksi kääntele kerma varovasti joukkoon. Täytä kakku mansikkamoussella. Kostuta pohjat spritella tai muulla sitruunanmakuisella limonadilla. Laita kakku jääkaappiin peitettynä yön ajaksi.
3. Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri pienissä erin ja lopuksi vesitilkka. Vatkaa kuohkeaksi voikreemiksi. Levitä kreemiä ohuelti kakun pinnalle. Jätä kreemiä myös Prinsessa Leian nutturoita varten. Voikreemiä voi tarvittaessa pehmentää mikrossa, jotta se on helpompi levittää. Lämmitä voikreemiä mikrossa vain pieni hetki että se pehmenee - varo ettei se ala sulamaan!
4. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa reunoista ylimääräinen sokerimassa pois.
5. Valmista myös kakun muut koristeet. Kiinnitä koristeet voikreemillä kakun pintaan. Viimeistele Prinsessa Leia tekemilläsi nutturoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!