Pages

16. kesäkuuta 2014

Konfirmaatiokakku


Sain kunnian tehdä kakun ystäväni perheen rippijuhliin. Kakun sisälle toivottiin mansikkahilloa. Tein mansikkahillon seuraksi diplomaattikreemin. Lisäksi laitoin kakun kahteen väliin tuoreita mansikoita.

Tein kakun koristeet sokerimassasta ruusuja myöten. Ja koska kakusta toivottiin gluteenitonta, niin tein neljä vaaleaa kääretorttupohjaa, joista leikkasin oikeankokoiset pohjapalat. Kakun halkaisija oli noin 29 cm. Ylimääräiset pohjapalat voi käyttää perunaleivoksiin.

Kakun reunapursotuksen tein lehtityllalla ja päälle sokerimassan reunaan "kiehkurat" tähtityllalla.

Aurinkoiset onnittelut vielä rippijuhlien johdosta! :)


Vaalea kääretorttupohja (tarvitset 4 kpl, toki jos teet pienemmän kakun 3 kpl riittäänee):
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Diplomaattikreemi:
7,5 dl kermaa
vaniljakreemiä (3 dl kylmää vettä + n. 1½-2 dl vaniljakreemijauhetta)

Lisäksi:
mansikkahilloa

Kostutus:
sprite tai 7up

Pursotukset (kuvanmukaiseen pursotukseen):
n. 6 dl kermaa vatkattuna

Koristelu:
pieni annos voikreemiä
sokerimassaa
elintarvikevärejä

1. Valmista kääretorttupohjat. Ne voi valmistaa hyvin samana päivänä, kun täytät kakun. Kääretorttupohjat jäähtyvät aika nopeasti. Vatkaa siis munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon samalla varovasti esimerkiksi nuolijalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6-8 minuutin ajan. Varo ettei pohja pala!
2. Valmista diplomaattikreemi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi keskenään vispilällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljakreemi. Sekoita tasaiseksi.
3. Täytä kakku. Levitä pohjalle ensin diplomaattikreemi ja pursota sen päälle mansikkahilloa. Kostuta kääretorttupohjia todella kevyesti, koska pohjat ovat ohuita. Muista kostuttaa myös kakun päällimmäisin pohja.
4. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli ennen koristelua.
5. Levitä kakun pinnalle (ei reunoille) ohuelti voikreemiä, jos aiot päällystää sen sokerimassalla. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä kakun päälle sopivaksi ympyräksi. Nosta se kakun päälle kaulimen avulla.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunat haluamasi tapaan. Viimeistele kakku tekemilläsi koristeilla.

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Ruusut on tosi kauniisti ja huolella tehty! :) Oot tosi taitava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Noita ruusuja olen aina tykännytkin tehdä. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!