Patonkitaikina:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n. 180-190 g sinihomejuustoa
Voiteluun:
vettä
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Valmista patonkitaikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi kevyesti jauhotetulla alustalla.
3. Kauli pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Ripottele levyille sinihomejuustoa ja kääri viistottain tiiviiksi rullaksi.
4. Siirrä patongit leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi. Voitele patongit ennen paistamista ja tee veitsellä muutamat viillot patonkien päälle. Ripottele päälle myös juustoraastetta.
5. Paista kohonneita patonkeja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Oi kuinka hyvännäköisiä. Täytyy kokeilla ehdottomasti. kiitos kivasta ohjeesta.
VastaaPoistaT Hanna
Mukava kuulla! Sinihomejuustopatongit ovat kyllä ehdottomasti parhaimmasta päästä! :)
PoistaBlogissani on haaste sinulle. :)
VastaaPoistaVoi kiitos paljon! :)
Poista