Pages

4. huhtikuuta 2014

Iloleipurin kilpailu & suklaajuustokakku karamellisoiduilla päärynöillä


Tänään Iloleipurin Facebook-sivulla on käynnistynyt äänestys, jossa olen mukana. Bloggaajien oli määrä leipoa Iloleipurin vuoilla jotain hyvää ja oma valintani oli suklaajuustokakku karamellisoiduilla päärynöillä. Kahvipöydästä se katosikin hetkessä parempiin suihin!

Vaikka blogini ei ole montaa vuotta vanha, niin on suuri kunnia saada olla mukana moisessa kilpailussa ja toivottavasti niitä tulee myös tulevaisuudessa monta lisää!

Pääset äänestämään tästä linkistä. Jos päätät antaa äänesi tälle ihanalle reseptilleni, olen erittäin kiitollinen äänestäsi! Suuret kiitokset jokaiselle äänensä antaneille! :)

Jos päätät kokeilla alla olevaa reseptiä, muistathan, että paistettava juustokakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua jääkaappiin, koska se on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä.


Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Karamellisoidut päärynät:
3 tuoretta päärynää
1 dl sokeria
1 rkl voita

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g maitorahkaa
200 g tummaa suklaata (Taloussuklaa)
1½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
3 kananmunaa

Pinnalle:
tomusokeria

1. Valmista juustokakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Leikkaa halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat rasvalla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Karamellisoi päärynät. Kuori ja viipaloi päärynät. Päärynää ei kannata viipaloida liian ohuiksi. Sulata sokeri paistinpannulla ja lisää voi. Asettele päälle päärynäviipaleet ja anna karamellisoitua. Käännä hiukan pehmenneet päärynät pannulla ja karamellisoi ne myös toiselta puolelta. Kun päärynät on karamellisoitu, nostele ne juustokakun pohjalle. Yritä välttää, ettei lientä joutuisi kovin paljon juustokakun pohjalle.
3. Valmista täyte. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit, maitorahka sekä sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lopuksi vatkaa sekaan kananmunat. Vatkaa seosta noin parin minuutin ajan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa (alatasolla) noin tunnin ajan, kunnes juustokakku on hyytynyt myös keskeltä. Vuokaa voi hieman ravistaa, jotta näkee onko juustokakku jo hieman hyytynyt. Anna juustokakun jäähtyä vuoassaan. Kun kakku on jäähtynyt, poista reunat ja siirrä tarjoilualustalle. Juustokakku on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä, joten se kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua.
4. Koristele juustokakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!