Pages

29. huhtikuuta 2014

Nutella-minidonitsit


Sain lahjaksi minidonitsilaitteen ja oli pakko päästä sitä heti testaamaan, sillä niin näppärältä se vaikutti! Laite toimi kyllä hyvin. Tosin miinuksena sanoisin sen, että ilman rasvausta donitsit jäivät erittäin helposti kiinni laitteeseen (ainakin näin ensimmäisellä kerralla), joten lopulta turvauduin öljyyn ja öljysin laitteen paistokoloja kevyesti ennen taikinan pursottamista niihin. Donitsilaite toimii siis niin, että pursotat taikinan paistokoloihin ja paistat donitsit kypsiksi. Niitä ei tarvitse paistaa kuin noin 5 minuuttia (koosta riippuen). Ajattelinkin, että nämä minidonitsit sopisivat erinomaisesti lahjaksi kauniiseen pakettiin, joka sisältäisi siis tottakai useita erilaisia donitseja.

Tänään tuli leivottua vielä kasa vappumunkkeja ja niiden resepti on luvassa huomenna täällä blogissa! Nyt on kyllä taas kaikenlaisia makeita herkkuja syöty mahan täydeltä!

Alla herkullisten Nutella-minidonitsien ohje. Laitoin taikinaan hieman nutellaa ja vielä donitsienkin päälle ihanan nutella-kuorrutuksen. Omalla koneellani ohjeesta tuli noin 35 minidonitsia. Toki määrä riippuu donitsien koosta.


Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
¼ suolaa
½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl Nutellaa

Kuorrute:
Nutellaa
lämmintä maitoa

Koristeluun:
hasselpähkinärouhetta

1. Valmista pursotettava taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut ainekset. Vatkaa nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja siirrä taikina pursotinpussiin. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni aukko.
2. Tee taikinasta minidonitseja donitsilaitteen avulla. Pursota taikinaa laitteen paistokoloihin, mutta älä täytä niitä kuitenkaan liian täyteen, ettei taikina tule yli! Paista noin 5 minuutin ajan tai kunnes donitsit ovat kypsiä. Paistoaika riippuu donitsien koosta. Nosta kypsät donitsit esimerkiksi pihtien avulla jäähtymään ennen kuorruttamista.
3. Kun minidonitsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Lämmitä tilkka maitoa mikrossa ja notkista nutella lämpimällä maidolla. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta koristeeksi.

 

4 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän hyvän näköisiä! Itse aion tehdä huomenna donitseja, ihan perinteisesti uppopaistamalla. Tietää taas syöneensä Vapun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JenniE! :) Itse söinkin jo tänään aamusta kaksi isoa rinkelimunkkia, joita eilen paistoin, joten se on kyllä totta että vapun jälkeen tietää taas syöneensä :D

      Poista
  2. Ihastuttavia minidonitseja! <3 Takuulla herkullisen makuisia, kun nutellaakin on mukana! :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!