Pages

23. joulukuuta 2013

Tähtitortut rahkavoitaikinasta


Rahkavoitaikina on helppo ja nopea tehdä itse. Jos ei halua tehdä perinteistä voitaikinaa, niin tätä kannattaa kokeilla! Ohjeesta tulee noin 10-12 tähtitorttua.


Rahkavoitaikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi:
luumu- tai aprikoosimarmeladia

Voiteluun:
kananmuna

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe käsin sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä vaivaamista. Kauli ja käännä taikinaa tämän kuvallisen ohjeen mukaisesti. Laita taikina sen jälkeen 30 minuutiksi kylmään lepäämään kelmulla/muovilla peitettynä ennen leipomista.
2. Kauli taikina levyksi ja ota levystä joko muotilla tai leikkaamalla joulutorttuja. Leikkaa jokaiseen kulmaan viillot ja nosta joka toinen sakara tortun keskelle. Paina hyvin kiinni. Halutessasi voitele tortut kevyesti kananmunalla ja lusikoi/pursota keskelle luumumarmeladia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös aprikoosimarmeladia. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja kypsiä.
3. Siivilöi torttujen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Hyvää joulua sinulle Essi :D

    VastaaPoista
  2. Hei! Ihania reseptejä sinulla.
    Voisiko tuon maitorahkan korvata maustamattomalla jugurtilla tässä ohjeessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen törmännyt juuri sellaiseen ohjeeseen, jossa rahkan tilalla oli maustamaton jogurtti ja kyseisestä taikinasta tehtiin piirakkapohja (ilman tuota kaulimisosuutta). Määrät olivat muuten samat kuin tässä minulla, mutta ohjeeseen tuli vielä puoli teelusikallista suolaa. Luulisin siis että jogurtti sopii joulutorttutaikinaankin, vaikken itse sitä ole vielä kokeillut. :)

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta!
    Tuli kokeiltua ja toimi oikein hyvin jugurtillakin. Päälle laitoin oma tekemää luumuhilloa.
    Aivan suussasulavia.
    Kiitos vielä kerran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että taikina toimi jogurtillakin! Varmasti olivat hyviä, kun päällä vielä itse tehty luumuhillo! Täytyy joku kerta itsekin tehdä tämä taikina jogurtista. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!