Pages
23. joulukuuta 2013
Tähtitortut rahkavoitaikinasta
Rahkavoitaikina on helppo ja nopea tehdä itse. Jos ei halua tehdä perinteistä voitaikinaa, niin tätä kannattaa kokeilla! Ohjeesta tulee noin 10-12 tähtitorttua.
Rahkavoitaikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
luumu- tai aprikoosimarmeladia
Voiteluun:
kananmuna
Viimeistelyyn:
tomusokeria
1. Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe käsin sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä vaivaamista. Kauli ja käännä taikinaa tämän kuvallisen ohjeen mukaisesti. Laita taikina sen jälkeen 30 minuutiksi kylmään lepäämään kelmulla/muovilla peitettynä ennen leipomista.
2. Kauli taikina levyksi ja ota levystä joko muotilla tai leikkaamalla joulutorttuja. Leikkaa jokaiseen kulmaan viillot ja nosta joka toinen sakara tortun keskelle. Paina hyvin kiinni. Halutessasi voitele tortut kevyesti kananmunalla ja lusikoi/pursota keskelle luumumarmeladia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös aprikoosimarmeladia. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja kypsiä.
3. Siivilöi torttujen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvää joulua sinulle Essi :D
VastaaPoistaVoi kiitos, sitä samaa myös sinulle! :D
PoistaHei! Ihania reseptejä sinulla.
VastaaPoistaVoisiko tuon maitorahkan korvata maustamattomalla jugurtilla tässä ohjeessa?
Kiitos kommentistasi! Olen törmännyt juuri sellaiseen ohjeeseen, jossa rahkan tilalla oli maustamaton jogurtti ja kyseisestä taikinasta tehtiin piirakkapohja (ilman tuota kaulimisosuutta). Määrät olivat muuten samat kuin tässä minulla, mutta ohjeeseen tuli vielä puoli teelusikallista suolaa. Luulisin siis että jogurtti sopii joulutorttutaikinaankin, vaikken itse sitä ole vielä kokeillut. :)
PoistaKiitos vastauksesta!
VastaaPoistaTuli kokeiltua ja toimi oikein hyvin jugurtillakin. Päälle laitoin oma tekemää luumuhilloa.
Aivan suussasulavia.
Kiitos vielä kerran. :)
Mukava kuulla, että taikina toimi jogurtillakin! Varmasti olivat hyviä, kun päällä vielä itse tehty luumuhillo! Täytyy joku kerta itsekin tehdä tämä taikina jogurtista. :)
Poista