Pages

14. lokakuuta 2013

Sienitäytteiset patongit

 
Nyt syksyn aikana on tullut kokeiltua erilaisia sienireseptejä ja tällä kertaa sienitäytteisten patonkien vuoro! Ohjeesta tulee 2 patonkia. Oikein herkullisia ja mukavaa vaihtelua normaaleille patongeille!


Patonkitaikina:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 7-9 dl suppilovahveroita
150-200 g kanttarellituorejuustoa
3-4 dl juustoraastetta

Voiteluun:
vettä

1. Paista suppilovahveroita pannulla miedolla lämmöllä niin, että neste haihtuu. Ota pannu pois liedeltä. Halutessasi hienonna suppilovahveroita tässä vaiheessa.
2. Valmista patonkitaikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot jauhoja vähitellen ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi.
4. Kauli pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä levyille kanttarellituorejuustoa. Ripottele päälle suppilovahveroita sekä juustoraastetta ja kääri kääretortun tavoin rullaksi.
5. Siirrä patongit leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla. Kohotuksen jälkeen tee patongin pintaan vinot viillot ja ennen paistoa voit voidella patongin vedellä.
6. Paista kohonneita patonkeja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!