Pages

6. lokakuuta 2013

Kermainen suppilovahverokeitto

 
Tällä kertaa päädyin käyttämään suppilovahveroita kermaiseen sienikeittoon. Keitot eivät ole koskaan olleet lempiruokiani, mutta tästä keitosta tuli kyllä hyvää ja se oli erittäin helppo ja myös suht nopea valmistaa! Tätä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin, kunhan saan suppilovahveroita käsiini! Otin ohjeen Valiolta, mutta lisäsin keittoon vielä hieman sienien määrää ja mausteeksi valkosipulijauhetta.


4 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1 iso sipuli hienonnettuna
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
(halutessasi ripaus suolaa)

Koristeeksi:
persiljaa

1. Esikäsittele sienet paistamalla niitä kattilassa miedolla lämmöllä niin, että ylimääräinen neste on haihtunut. Tarvitset esikäsiteltyjä sieniä noin 4 dl.
2. Lisää esikäsiteltyjen sienien kanssa kattilaan hienonnettu sipuli ja voi. Kuumenna, kunnes sipuli on pehmennyt. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Kun jauhot on sekoitettu sieniseokseen, lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Muista sekoitella keittoa samalla, etteivät vehnäjauhot tartu pohjaan!
3. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia.
4. Mausta keitto jauhetulla mustapippurilla sekä valkosipulijauheella (halutessasi myös ripauksella suolaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!