Tällä kertaa oli rahkapullien vuoro ja oikein hyviä olivat! Halutessaan persikat voi jättää pois.
Alla olevasta ohjeesta tulee noin 30 rahkapullaa.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2 pussia, á 11 g, kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna
Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
1 dl vispikermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua
Täytteen pohjalle ja päälle:
n. 450 g säilykeaprikooseja (tarvitset tämän määrän aprikooseja, jos laitat niitä sekä täytteen alle että päälle koristeiksi. Jos laitat niitä pelkästään päälle, niin vähempi määrä riittää)
Voiteluun:
kananmunaa
1. Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon kananmuna. Jos käytät kuivahiivaa, maidon on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 asteista). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja se lisätään taikinaan vasta, kun jauhoja aletaan lisätä taikinaan. Lisää myös kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Sulatettu rasva lisätään taikinan alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja paloittele aprikoosit.
3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja leivo siitä pyöreitä pullia. Laita pullat kohoamaan leivinpaperoidulle pellille liinan alle. Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan ja voitele pullan reunat munalla. Halutessasi voit ripotella pullien pohjalle aprikoosipaloja. Lusikoi rahkatäyte syvennyksiin ja viimeistele pulla asettelemalla täytteen päälle aprikoosisiivuja.
4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuutin ajan.
Rahkapiirakat ovat vaan niin ihania ja nuo aprikoosit tekevät niistä varmaan vielä parempia:).
VastaaPoistaNämä rahkapullat olivat niin hyviä, etten voinut vastustaa kiusausta kun olin tehnyt näitä tarjolle kahvipöytään. Näitä tulikin syötyä useampi kappale..
PoistaRahkapullat ovat niin herkullisia. :)
VastaaPoista