Pages

2. syyskuuta 2013

Luumupiirakka murupäällisellä


Kehittelin ihanan luumupiirakan ohjeen, koska halusin tehdä luumuista vielä jonkin piirakan ennen kuin ne menisivät huonoiksi. Luumujen päälle tuli paksuhko murukerros, joka sisälsi myös mantelijauhetta. Aluksi laitoin piirakkaan liian vähän luumuja, joten tähän ohjeeseen määrää on lisätty eikä se nyt muutenkaan grammalleen niin tarkkaa ole. Olipa hyvää luumupiirakkaa!


Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
n. 350 g tuoreita luumuja viipaloituina ja kivet sisältä poistettuina

Murupäällinen:
3 dl vehnäjauhoja
1½-2 tl leivinjauhetta
¾ dl mantelijauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

1. Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää muna samalla hyvin vatkaten. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan 26 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jauhotetut kädet helpottavat painelua, niin taikina ei tartu niin helposti käsiin.
2. Halkaise luumut ja poista kivet sisältä. Viipaloi luumut (ei kuitenkaan liian ohuiksi siivuiksi) ja asettele pohjan päälle.
3. Valmista murupäällinen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon mantelijauhe, sokeri, vaniljasokeri ja voi. Nypi ainekset käsin murusiksi. Ripottele muruseos luumujen päälle.
4. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 30-45 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
5. Kun piirakka on jäähtynyt, siivilöi päälle tomusokeria koristeeksi.


2 kommenttia:

  1. Nam, nam ja NAM! Aivan ihana ohje, ja superhyvän näköinen piirakka kyllä! :) Laitampa tämän ohjeen talteen, kiitos :) Takuulla aiiiiivan ihanaa!

    JA aivan ihana blogi sulla muuten! : ))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olihan tämä kyllä hyvää piirakkaa, koska päällä oli vielä paksuhko murukerros. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!