Pages

27. heinäkuuta 2013

Viinimarjapiirakka

 
Tein tällaisen viinimarjapiirakan viime kesän pakastetuista marjoista. Jääkaapissa oli sitruunarahkaa, joten päätin käyttää sen piirakan täytteeseen. Täytteen olen itse soveltanut. Oikein hyvä piirakan ohje!


Piirakkapohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g sitruunarahkaa
½ dl vispi- tai kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3-4 dl marjoja

1. Nypi käsin kaikki piirakkapohjan ainekset keskenään sekaisin. Voi ei saa olla sulanutta, vaan mieluiten huoneenlämpöistä! Painele taikina pyöreän (halkaisijaltaan 24-25 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on tahmeaa, joten käsiä kannattaa aina välillä jauhottaa reilusti, jotta taikina on helpompi painella vuokaan.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle punaisia viinimarjoja.
3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-35 min.

1 kommentti:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!