Pages

30. heinäkuuta 2013

Kookosjäätelö limettiraidoilla

 
Löysin tämän ohjeen Kotiliedestä ja oli pakko päästä testaamaan! Tosin muunsin reseptiä sen verran, että lisäsin jäätelöön myös pieniä valkosuklaahippuja ja poistin limettiraidoista limen raastetun kuoren. Ohjeesta riittää noin kymmenelle hengelle. Jäätelöön tuleva glukoosisiirappi pitää rakenteen sileänä ja sitä pitäisi löytyä isompien ruokakauppojen sokerihyllyltä! Glukoosisiirappi käy myös jäätelön lisäksi mm. erilaisten makeisten (fudgen, toffeen, vaahtokarkkien yms) ja sorbetin valmistukseen. Sitä voi käyttää myös ruoanlaitossa ja kastikkeisiin sekä marinadeihin glukoosisiirappi antaa rakennetta.


3 dl kahvikermaa tai kermamaitoa
1 vaniljatanko
2 dl kookoshiutaleita
1 dl glukoosisiirappia
6 keltuaista
3 dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa
n. 70 g valkosuklaata pieneksi pilkottuna

Limettiraidat:
2 limetin mehu
1 dl sokeria

1. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja vuole sisus kahvikerman joukkoon kattilaan. Lisää vaniljatangon kuoret kermaan ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Lisää kookoshiutaleet ja anna seoksen maustua. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi, jota pitäisi saada ainakin isompien ruokakauppojen sokerihyllystä. Glukoosisiirappi pitää rakenteen sileänä.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vesihauteessa pyöreäpohjaisessa lasi- tai metallikulhossa kuuman vesikattilan päällä. Kulho ei saa osua kuumaan veteen. Vaahdota, kunnes seos sakenee vaaleaksi.
3. Poista vaniljatanko kookoskermasta ja lisää kookosseos keltuaisvaahtoon.
4. Vaahdota kuohukerma ja lisää se munavaahtoon (jos munavaahto on vielä lämmintä, anna sen hetki jäähtyä). Sekoita halutessasi joukkoon myös valkosuklaata pieniksi pilkottuna. Kaada seos pakastamista kestävään (mieluiten matalaan) astiaan. Metalliastiassa jäätelö jäähtyy nopeasti. Peitä astia kannella/foliolla ja pakasta. Halutessasi voit tehdä jäätelön myös jäätelökoneella, jos sellaisen omistat.
5.  Kiehauta limetin mehu. Keitä hetki. Lisää joukkoon sokeri ja anna jäähtyä.
6. Tee hileiseksi jäähtyneeseen jäätelöön pari syvää viiltoa ja kaada limetti vakoihin. Jäähdytä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!