Pages

20. toukokuuta 2013

Suklaasydämet

 
 

Nämä suklaasydämet on tehty kokonaan suklaasta, joten koriste on täysin syötävä!

Tein tämän koulussa. Sydämet kiinnitettiin suklaa-alustaan siten, että uuniin laitettiin tyhjä pelti. Kun pelti oli tarpeeksi kuuma, niin se otettiin uunista ja sydämen kiinnityskohtaa (eli se kohta josta sydämen haluaa kiinnittää alustaan) hieman sulatettiin kuumalla pellillä. Sen jälkeen sydän aseteltiin aluselle ja kylmäsprayta suihkuttiin kiinnityskohtaan, jotta sydän jää aluseen kiinni.

Sydämet on värjätty punaisella syötävällä spraymaalilla. Tällä kertaa valmistin sydämet valmiista kuorrutesuklaasta, mutta toki suklaan voi temperoida itsekin. Kuorrute- ja itse temperoidun suklaan välillä on pieniä makueroja. Kyllä itse temperoidusta suklaasta maultaan parempi suklaatyö tulee, mutta sen voi tarvittaessa valmistaa myös kuorrutesuklaasta jos ei viitsi/ehdi alkaa temperoimaan. Suklaan temperointiohjeet löydät suklaamunan sivulta.

Tämä olisi aivan ihana ystävänpäivälahja, mutta itselläni ei valitettavasti kylmäsprayta ole kotona..

3 kommenttia:

 1. Hei! Muistatko mitä kylmäspraytä käytitte, ja tiedätkö mistä sitä voisi saada?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! Nyt en kyllä osaa yhtään sanoa mitä kylmäsprayta käytimme, enkä ole niitä nähnyt ollenkaan suomalaisissa leivonnan nettikaupoissa. Googlettamalla jostain ulkomaalaisista nettikaupoista löysin kylmäsprayta. Kotonani ei kuitenkaan kylmäsprayta ole koska nuo suklaatyöt on tehty koulussa, joten en valitettavasti pysty sanomaan mistä sitä olisi hyvä tilata.. Olisihan se kiva saada kylmäsprayta myös näihin meidän suomalaisiin nettikauppoihin! :)

   Poista
  2. Tähän vielä lisäyksenä, että ainakin googlettamalla "cooler spray chocolate" löytyy ulkomaalaisia verkkokauppoja, joista tuota kylmäsprayta pystyy ostamaan. :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!