Pages

9. huhtikuuta 2013

Kinkkutuulihatut


Tuulihattujen tekeminen vaatii huolellisuutta. Ne ovat onnistuneita, jos paiston jälkeen niiden sisälle jää tyhjä kolo. Tuulihattuja alla olevalla ohjeella saat noin 40 kappaletta - toki määrä riippuu myös tehtävien tuulihattujen koosta. Tein kinkkutuulihattuja juhliin, joten en osaa nyt tästä sanoa paljonko tuulihattuja tuolla täytteellä saa täytettyä, sillä täytettä tuli tehtyä sen verran paljon.. Toki jos täytettä jää yli, niin se menee helposti vaikkapa leivän päällä.

Tuulihatut voi pakastaa. Jos haluaa tuulihattuja juhliin, ne voi valmistaa jo etukäteen pakkaseen. Ennen pakastamista tuulihatut kannattaa halkaista valmiiksi (jätä tuulihatun kansi yhdestä kohtaa kiinni!), niin juhlapäivänä tarvitsee enää vain avata ne ja pursottaa sisälle täytettä.


Tuulihattumassa:
100 g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
(½ tl leivinjauhetta)
3 kananmunaa

Kinkkutäyte:
150 g palvikinkkua
1 paprika
100 g juustoraastetta
n. 150-175 g kermaviiliä
2 tl sinappia
2 rkl persiljasilppua

1. Valmista tuulihatut. Mittaa voi ja vesi kattilaan ja kiehauta ne. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kerralla vehnäjauhot. Sekoita reippaasti nuolijalla tai lastalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina irtoaa kattilan reunoista "pallomaiseksi".
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Leivinjauhe ei ole pakollinen, mutta se vain varmistaa kohoamisen. Jos käytät leivinjauhetta, lisää se taikinaan viimeisen munan kanssa. Jatka viimeisen munan jälkeen vatkaamista vielä hetki.
3. Pursota tähtityllalla tai nostele kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille.
4. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa keskitasolla (tai kiertoilmauunissa 170 asteessa) koosta riippuen 25-30 minuuttia. Ne ovat valmiita kun ne ovat keveitä ja kullankeltaisia. Älä mieluiten avaa uunia paiston aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti! Anna tuulihattujen jäähtyä. Halkaise ne sitten terävällä veitsellä. Kansi kannattaa jättää yhdestä kohdasta kiinni!
5. Valmista täyte. Pilko kinkut ja paprika pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kinkkutäytteen kermaviilin määrää voi itse testata, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Pursota tai nostele lusikalla täytettä tuulihattujen väliin.

2 kommenttia:

  1. Uih! Ihana blogi! Iski heti kauhee nälkä/leipomishimo :DD --> Liityin lukijaks :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!