Pages

18. maaliskuuta 2013

Käpypikkuleivät

 
Muistan, kuinka koulussa tykkäsin pursottaa käpypikkuleipiä. Näiden pikkuleipien sisälle tulee vadelmamarmeladia, mutta sen voi halutessaan korvata myös jollain muulla marmeladilla. Ohjeesta tulee noin 45 kpl valmista käpypikkuleipää.


Pursotettava pikkuleipämassa:
225 g voita
75 g (1,5 dl) tomusokeria
30 g (1 kpl) valkuaisia
50 g (¾ dl) perunajauhoja
(25 g = 2,5 rkl maitojauhetta)
175 g (2,5 dl) vehnäjauhoja
2,5 g (1 tl) vanilliinisokeria

Täyte:
vadelmamarmeladia

Koristelu:
tummaa (kuorrute)suklaata

1. Vaahdota voi ja tomusokeri pehmeäksi ja vaaleaksi vaahdoksi noin 10 minuutin ajan. Mitä enemmän massaa vaahdottaa, sen helpompaa se on pursottaa pikkuleiviksi.
2. Lisää valkuaiset ja sekoita hyvin. Siivilöi lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa nopeasti tasaiseksi.
3. Pursota tähtityllalla massasta käpyjä leivinpaperin päälle (niin että kävyn toinen pää on kapeampi) ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia niin, että reunat ovat saaneet hieman väriä.
4. Anna pikkuleipien jäähtyä hetki, jonka jälkeen käännä puolet pikkuleivistä nurinpäin ja pursota keskelle pieni nokare marmeladia. Paina kaksi pikkuleipää yhteen. Halutessasi voit kastaa kävyn toisen pään sulatetussa suklaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!