Pages

14. tammikuuta 2013

Kaurasämpylät


Mikäs sen parempaa kuin suoraan uunista tulleet sämpylät voin kera! Tässä hyvä Valion sämpyläresepti, josta tulee noin 20-24 sämpylää.


Sämpylätaikina:
5 dl maitoa (tai vettä jos haluat maidottomia sämpylöitä)
50 g tuorehiivaa
1½ tl suolaa
2 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

Voiteluun:
maitoa

Pinnalle:
halutessasi juustoraastetta tai seesamin-/auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sen jälkeen suola & sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhoja. Lisää joukkoon öljy. Loppuvaiheessa taikina kannattaa vaivata käsin, mutta taikina saa jäädä kuitenkin melko pehmeäksi, jotta sämpylät nousevat hyvin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellin päälle. Peitä liinalla ja kohota hyvin lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja halutessasi ripottele päälle juustoraastetta, seesamin- tai auringonkukansiemeniä.
3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.

HUOM!
- Kaurahiutaleet voi tarvittaessa korvata sämpyläjauhoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!