Pages

26. joulukuuta 2012

Rommileivokset


Aivan ihana ohje rommileivoksiin! Leivoksissa olevat koristeet tein tummasta kuorrutesuklaasta (lukuunottamatta valkosuklaapisteitä reunoilla), jota ei tosiaan tarvitse temperoida jotta se ei sulaisi käsiin. Kuorrutesuklaa jähmettyy huoneenlämmössä ja se pysyy käsissä sulamatta. Herkullisten rommileivosten ohje on Cake Dreamin leivontablogista, ainoastaan kääretorttupohjan ohje on kotikokki.netistä. Tällä ohjeella valmistat noin 15 pientä leivosta. Nämä ovat sen verran makeita, että pienet leivokset ovat suositeltavia!


Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Suklaakreemi: (tästä jää puolet yli, joten jos haluat, puolita ohje!)
3 munanvalkuaista
2½ dl sokeria
200 g voita
100-120 g taloussuklaata

Lisäksi väliin:
aprikoosimarmeladia (Dronningholmin 330 gramman purkki riittää hyvin!)

Kostutus:
2½ dl vettä
1 dl sokeria
½-¾ dl tummaa rommia

Kuorrutus:
n. 300-400 g taloussuklaata (itse käytin lähes puolet kuorrutesuklaata, mutta myös pelkkä taloussuklaa käy)
öljyä

Koristelu:
haluamasi mukaan esim. suklaakoristeilla/suklaalla spritsaamalla

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita massa varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
2. Valmista kostutusvesi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja ota pois liedeltä. Lisää rommi.
3. Valmista suklaakreemi. Erottele munanvalkuaiset kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Jäähdyttyään vatkaa seosta hieman, jolloin se muuttuu "marenkimaiseksi". Paloittele huoneenlämpöinen voi ja vatkaa pala kerrallaan valkuaisseokseen. Vatkaa seos ilmavaksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt suklaa kreemin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Jaa kääretorttupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja reilusti rommilla maustetulla sokerivedellä. Sivele pohjan päälle aprikoosihilloa. Levitä paletilla suklaakreemiä hillon päälle. Toista sama, kunnes olet saanut päällimmäisen pohjan kostutettua. Levitä päälle vielä ohut kerros kreemiä. Laita leivoslevy kylmään. Halutessasi voit pitää leivoslevyä hetken pakkasessa, jolloin se on leikattaessa hieman kohmea.
5. Leikkaa leivoslevy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Rommileivokset ovat aika makeita, joten kannattaa leikata pieniä paloja!
6. Sulata kuorrutukseen tarkoitettu suklaa ja ohenna sitä hieman öljyllä. Kuorruta leivospalat suklaalla.
7. Koristele haluamasi mukaan esimerkiksi itse tehdyillä suklaakoristeilla tai suklaalla spritsaamalla R-kirjaimella. Koristeissa suositeltavaa on käyttää temperoitua tai kuorrutesuklaata!

HUOM! Jos suklaakreemiä jää yli, sen voi hyvin käyttää kakuissa marsipaanin/sokerimassan alla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!