Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
200 g maitorahkaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2½ dl Flora vispiä
5 liivatetta
1 dl glögiä
Kiille:
3 dl glögiä
4 liivatelehteä
1. Murskaa piparkakut muruiksi esimerkiksi laittamalla ne pussiin ja ajelemalla kaulimella niiden yli. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja aseta se vuokaan. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri, maitorahka sekä mausteet keskenään. Vatkaa Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan glögiin. Anna glögi-liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se maitorahka-mausteseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta täyte ehtii hieman hyytyä ennen kiilteen valmistamista.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin ½ dl glögistä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne glögitilkan kanssa. Sekoita liivateseos lopun glögin kanssa ja kaada jäähtynyt seos kakun päälle.
5. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamasi mukaan esim. suklaakoristeilla.
Ihana blogi sinulla! Linkitän sen omaan blogiluettelooni, jotta löydän uudelleenkin, toivottavasti sopii!
VastaaPoistaVoi kiva kuulla! :) Tottakai saat linkittää blogini!
VastaaPoista