Kun olin pieni, äitini teki todella herkullista tonnikalapiirakkaa, jota tuli syötyä aina useampi pala! Pyysin häntä tekemään sitä aina uudestaan ja uudestaan. Tässä tämä tajuttoman hyvä suosikkiohjeeni, jonka haluan jakaa myös täällä.
Tämä on epäilemättä yksi parhaista piirakoista, joita olen elämäni aikana syönyt! Ja vieläpä niin yksinkertainen!
Pohja:
150 g voita
(1½ dl juustoraastetta)
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
3 rkl voita
2 dl kermaa
2 rkl sinappia
6 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
n. 200 g tonnikalasäilykettä liemineen
Pinnalle:
juustoraastetta (esim. emmental-juustoraastetta)
1. Valmista pohja. Sekoita pohjan aineet nopeasti keskenään.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada pohjan päälle.
3. Ripottele piirakan pinnalle juustoraastetta.
4. Paista piirakkaa voidellussa piirakkavuoassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Oii pakko kokeilla ! kuulostaa ja näyttää niiiin hyvälle :)!
VastaaPoista