Pages

1. marraskuuta 2012

Pähkinäkeksit


Leivotaan-lehdestä (huhti-kesäkuu 2012) löytyi rapeiden pähkinäkeksien ohje, jota kokeilin samantien. Ihastuin ohjeeseen heti pari keksiä maistettuani! Ohjeesta tulee noin 40-45 pikkuleipää. Kuten Leivotaan-lehdessä mainittiin "Suolaista & makeaa ei voi ohittaa olankohautuksella, sillä nämä pikkuleivät tekevät vaikutuksen"!


200 g voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Koristeluun: 
tummaa suklaata

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita taikina sileäksi.
3. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Valuta/spritsaa suklaata pikkuleipien päälle.

2 kommenttia:

  1. toimii hyvin tavallisilla pähkinöillä ja suolalla, mahtavia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Paljonko suolaa laitoit, kun et suolapähkinöitä käyttänyt? Taatusti hyviä myös niinkin! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!