Leivotaan-lehdestä (huhti-kesäkuu 2012) löytyi rapeiden pähkinäkeksien ohje, jota kokeilin samantien. Ihastuin ohjeeseen heti pari keksiä maistettuani! Ohjeesta tulee noin 40-45 pikkuleipää. Kuten Leivotaan-lehdessä mainittiin "Suolaista & makeaa ei voi ohittaa olankohautuksella, sillä nämä pikkuleivät tekevät vaikutuksen"!
200 g voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Koristeluun:
tummaa suklaata
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita taikina sileäksi.
3. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Valuta/spritsaa suklaata pikkuleipien päälle.
toimii hyvin tavallisilla pähkinöillä ja suolalla, mahtavia
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! :) Paljonko suolaa laitoit, kun et suolapähkinöitä käyttänyt? Taatusti hyviä myös niinkin! :)
Poista